Actualització del visor de l’evolució de la costa | icgc

Actualització del visor de l’evolució de la costa

11/04/2024 14:00
  • Actualitzem el visor de l’evolució de la costa amb les imatges del litoral català després del pas de la tempesta Nelson.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), a fi de poder observar les afectacions de la tempesta Nelson (27-31 de març de 2024), ha actualitzat el visor d’evolució de la costa amb imatges aèries del litoral català captades el 3, 5 i 6 d’abril.

Aquest visor compara les imatges preses immediatament després de la tempesta amb les imatges disponibles d’anys anteriors, mostrant així els canvis territorials esdevinguts i facilitant l’anàlisi de l’abast de les afectacions.

Les fotografies han estat preses amb l’avió de l’ICGC equipat amb una càmera fotogramètrica d’alta resolució espacial (10 cm). Abans de mostrar-les en el visor, les imatges han estat tractades perquè l’usuari les visualitzi de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les ortofotos convencionals que publica l’Institut. 

La informació generada també es troba disponible a través del Geoservei WMS Costa (geoservei de monitoratge de la costa en episodis de temporals marítims).

Visor de l’evolució de la costa

Imatge
Vista aèria d’una zona de platja.

La platja de Calonge i Sant Antoni a l’ortoimatge de 2023.

Imatge
Vista aèria d’una zona de platja malmesa per les onades.

Detall dels efectes de la tempesta Nelson a la platja de Calonge i Sant Antoni.