API Territorial de l’ICGC | icgc

API Territorial de l’ICGC

Obtén àmplia informació d’una localització del territori de Catalunya

L’API Territorial de l’CGC et permet obtenir àmplia informació geogràfica d’un determinat punt del nostre territori.

Sovint necessitem conèixer informació relativa a un punt concret. Per exemple, un ciutadà pot voler saber a quina adreça correspon un punt sobre el mapa; un enginyer forestal, dins de quin municipi es troba un lloc concret del bosc per demanar un permís a l’ajuntament; els Mossos d’esquadra poden voler saber dins de quina Àrea Bàsica de Policia hi ha hagut un determinat accident... 

L’API Territorial ens permet tot això i més. 

El visor demostrador de l’eina us ajudarà a comprendre totes les seves possibilitats.

Visor

El potencial de l’API territorial va més enllà del visor. Una API és una Interfície de Programació d’Aplicacions. Es tracta d’una eina orientada a programadors, que els dona la possibilitat de consumir aquesta informació dins de les seves aplicacions, com ara una aplicació web o una aplicació local.

L’API Territorial és una API tipus REST. REST significa Representational State Transfer i és un estil d'arquitectura que utilitza mètodes senzills, que anomenem crides, per fer que els programes es comuniquin.

Les sol·licituds d'informació es poden personalitzar, és a dir, es pot triar la informació que es vol rebre. Es pot seleccionar un servei específic, diversos serveis (separats per comes) o bé demanar tota la informació disponible (amb l'opció "all").

També es pot escollir el tipus de coordenades que s'utilitzaran per a la consulta. Hi ha dues opcions principals: /geo/, que utilitza graus de latitud i longitud com els dels mapes tradicionals, i /utm/ (Universal Transverse Mercator), en què es basa el sistema de referència oficial a Catalunya (UTM 31N ETRS89).  

A més, l’API Territorial de l’ICGC utilitza un protocol de seguretat a Internet (protocol HTTPS). Això vol dir que les consultes es fan a través d'Internet de manera segura.

 

Vols saber-ne més? Mira el vídeo [10:35]