Catalunya Offline | icgc

Catalunya Offline

L'app excursionista que no necessita cobertura mòbil

Imatge
Captura de pantalla que mostra un exemple de la funcionalitat de cerca
Imatge
Captura de pantalla que mostra l’estil de lleure, amb la funcionalitat de localització de l’usuari damunt del mapa activada

Catalunya Offline és una aplicació mòbil que us permet explorar el territori català, marcar punts d'interès i enregistrar les vostres rutes i excursions utilitzant el GPS, fins i tot en el cas que no hi hagi cobertura de dades al vostre dispositiu mòbil.

L'aplicació també permet la descàrrega i la visualització de la cartografia topogràfica de l'ICGC, que presenta la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar-ne la lectura. S'hi mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.

Novetats de Catalunya Offline 3.1.1

Amb la nova versió, els usuaris teniu disponibles les dades del mapa de referència de tot Catalunya (ContextMaps) amb dos estils diferents de visualització: l’estàndard i el de lleure. 

Tots dos estils funcionen offline i online. Amb connexió a Internet també podeu visualitzar les ortofotografies de l’ICGC.

A més, Catalunya Offline ara permet afegir dades de l’usuari, com les capes de mostra de càmpings, refugis, albergs i turisme rural que trobareu a l’aplicació.

Una altra funcionalitat destacada són els “Àmbits”, projectes de l’usuari que poden contenir punts, amb o sense foto, i traces, per fer treball de camp de recollida d'informació. Els àmbits disposen d'un diccionari de dades i es poden exportar en format ZIP o KML per treballar-los després en altres eines GIS.

Per poder enregistrar i compartir excursions, Catalunya Offline permet exportar les traces en format GPX i mostrar un resum de distància i temps, perfil i desnivell. D’aquesta manera, el GPX pot seguir la traça a la pantalla, amb el mapa de l’ICGC de fons i la posició GPS, sense necessitat de consumir dades.

 

Funcionalitats de l’aplicació

 • Descàrrega del mapa topogràfic per al seu consum offline (degut a la grandària dels arxius, es recomana descarregar-los amb xarxes wifi).
 • Localització de la posició de l'usuari sobre el mapa.
 • Creació de punts sobre el mapa, bé a partir del posicionament del mateix mòbil, bé fent un clic llarg sobre la cartografia allà on volem situar el punt. Podeu posar nom i descripció al punt, associar-hi fotografies i escollir-ne el color.
 • Gravació de rutes i itineraris (tracks). Podeu posar nom i descripció a la ruta, escollir-ne el color i determinar l'interval de recollida de posicions. També es pot pausar la gravació.
 • L'aplicació permet pujar rutes i punts que estiguin continguts en arxius (fitxers externs) en formats GPX, GeoJSON i KML.
 • Activació i desactivació de les capes referents a turisme rural, càmpings, albergs i refugis.
 • Creació de perfils topogràfics de les rutes.
 • Compartició de les rutes com a arxiu ZIP o GPX.
 • Descàrrega dels arxius generats per l’usuari (formats GPX i KML).
 • El conjunt de punts i rutes es poden marcar com a visibles o no, i també es poden esborrar.
 • Cerca de topònims (municipis, llocs, llogarets) per determinar el mapa o mapes de la zona d'interès.
 • Visualització de l'escala gràfica.

 

Descàrrega de cartografia a Catalunya Offline

La descàrrega de cartografia per a l'ús fora de línia es fa el primer cop que s’inicia l’aplicació. En aquest moment, Catalunya Offline demana a l’usuari una autorització per descarregar el mapa de Catalunya en vector, juntament amb els estils, els símbols i els tipus de lletra. El mapa queda emmagatzemat en el telèfon i ja se’n pot disposar sempre. És necessari comptar amb 900 MB per desar les dades. 

Imatge
Captura de pantalla que mostra el fons cartogràfic en 2 ½ D
Imatge
Captura de pantalla que mostra l’estil estàndard, amb la funcionalitat de localització de l’usuari damunt del mapa activada
Imatge
Captura de pantalla que mostra l’estil estàndard, amb la funcionalitat de localització de l’usuari damunt del mapa activada

 

Imatge
Captura de pantalla que mostra l’ortofotomapa, amb la funcionalitat de localització de l’usuari damunt del mapa activada
Imatge
Captura de pantalla que mostra un exemple de capes d’usuari (càmpings, refugis, albergs i turisme rural)

 

Per enviar-nos comentaris o suggeriments, podeu utilitzar el formulari de contacte.