Base de dades d'holotips 2019

Segons el Codi Internacional de Nomenclatura Zoològica, holotip és l'exemplar únicat designat o indicat com l'exemplar tipus d'un taxó del nivell d'espècie en el moment de la publicació de l'original. És a dir, que l'holotip és un exempar que es troba en un loc concret (normalment un museu) i que serveix com a material per a descriure una nova espècie que abans era desconeguda per a la Ciència.
La Base de dades d'holotips neix fruit d'un conveni de col·laboració l'any 2012 entre el Museu de Geologia del Seminari de Barcelona (MGSB) i l'ICGC. Aquest base de dades facilita l'accés a un espai dedicat a la divulgació dels fons paleontològics de fòssils i holotips, perfectament catalogats i documentats, recuperats de jaciments històrics de tot Catalunya.
Al mes de setembre de 2019 s'afegeixen a la base de dades, els fons d'holotips del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MGB) amb 721 exemplars i 1115 fotografies.
● Darrera actualització: Novembre 2019 ● Registres: 1422 exemplars i 2609 fotografies
______________________________
1. Tipus nomenclatural
Holotip: Exemplar únic, designat per l’autor com a tipus d’una espècie o subespècie nova en el moment de la seva publicació. | Lectotip: Exemplar fòssil triat entre els sintips com a exemplar tipus de l’espècie o subespècie, posteriorment a la descripció original. | Neotip: Individu fòssil molt proper a la descripció de l’holotip original i que el reemplaça quan aquest manca. | Paralectotip: Exemplar d’una sèrie sintípica prèvia, després de la designació d’un lectotip | Sintip: Qualsevol dels exemplars citats en descriure una espècie nova quan no ha estat elegit un individu concret.