Premis i distincions | icgc

Premis i distincions

2022

  • Premi a la comunicació presentada en el X Simposio Nacional sobre Taludes y Laderas Inestables: Comunicació de la geoinformació 3D mitjançant visors web i entorns immersius de realitat mixta en problemes de talussos i vessants preparada pels tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, del Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya, del Grup d'Investigació Consolidat RISKNAT de la Universitat de Barcelona, dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i de BGC Engineering Inc. de Canadà. 
  • L’abril, durant els actes commemoratius del Dia de les Esquadres, la Comissaria General de Recursos Operatius va reconèixer la col·laboració i l’assistència tècnica de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya vers la Unitat del Subsol d’aquesta Comissaria tot felicitant al director de l’ICGC, Jaume Massó.

2021

  • El director de l’ICGC, Jaume Massó, ha estat guardonat amb la medalla de bronze al mèrit policial amb distintiu blau. Aquesta distinció és un reconeixement a la seva professionalitat i compromís envers les seves funcions, i la seva col·laboració amb el Cos de Mossos d’Esquadra. La condecoració va tenir lloc a l’Auditori de Barcelona durant l’acte del Dia de les Esquadres d’octubre de 2021.

2020

  • L’ICGC i la DataScience@UB han guanyat l’edició 2020 de l’ESA SPACE APP CAMP 2020 amb la proposta QUIFER, projecte per detectar la sobreexposició potencial d’aqüífers.

2019

  • El Visor del Mapa delinqüencial fet per l’ICGC en encàrrec del Departament d’Interior, va ser premiat per la Iniciativa Barcelona Open Data com un dels millors projectes que facilita l’ús de les dades obertes publicades. El projecte es va premiar en el transcurs de l’Smart City Expo Congress el novembre de 2019.
  • En el transcurs de la 10a edició de les Jornadas Ibéricas de Infraestructuras de Datos Espaciales (JIIDE), celebrades a Cáceres del 23 al 25 d'octubre de 2019, es va premiar la comunicació “La desmitificación de los metadatos” com a millor comunicació presentada d’acord al resultat de les votacions dels assistents a les Jornadas.
  • En l'acte de reconeixement als doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l'empresa projectes de recerca, desenvolupament i innovació corresponents a la convocatòria de doctorats industrials 2015, es van reconèixer dos projectes cosupervisats per l’Institut: un és el treball de doctorat de Joan Gilabert, supervisat per la Universitat de Barcelona i l'ICGC; i l’altre és el treball de doctorat de Jordi Castellví, supervisat per la Universitat Politècnica de Catalunya i l'ICGC. L’acte es va celebrar el 7 de març de 2019 al Petit Palau del Palau de la Música de Barcelona.

2018

  • ActivaMutua ha atorgat a l’ICGC el reconeixement a la seva contribució eficaç a la reducció de la sinistralitat laboral i per la realització d’actuacions preventives dels accidents laborals i de les malalties professionals durant el 2015.

2017

  • Concessió a l’ICGC de la distinció Ad studia humanitatis fovenda per la seva tasca a favor de les humanitats. La distinció va ser atorgada per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en el marc de l’acte inaugural del curs acadèmic, l’octubre de 2017.
  • Concessió a l’ICGC de la distinció al Gran Atles Topogràfic de Catalunya 1:25 000, en la categoria d’atles. El premi va ser atorgat per l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 28a Conferència Cartogràfica Internacional, a Washington, el juliol de 2017.
  • Reconeixement de la missió SWARM360, liderada per l’ICGC i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en el marc de la II Barcelona Technoweek, celebrada a Barcelona, el juliol de 2017.
  • Concessió de la Creu de Sant Jordi a Jaume Miranda i Canals, director de l’Institut durant 37 anys, per la seva contribució a la ciència geogràfica i a la millora del coneixement del territori i del medi. El Govern de la Generalitat de Catalunya concedeix anualment aquest guardó a personalitats i entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. La cerimònia de lliurament d’aquesta distinció va tenir lloc al maig de 2017.
  • Reconeixement a l’equip Geostart, de l’ICGC,  per l’esperit intraemprenedor i el compromís dels servidors públics, durant la II Jornada d’Innovació, celebrada a Barcelona, el març de 2017.

2016

  • Concessió al documental Gaia, la Gran Mare del primer premi del festival finlandès Vaasa Wildlife, VIII Concurs Internacional de Films de Natura, celebrat a Vaasa (Finlàndia), l’octubre de 2017.
  • Concessió al documental Gaia, la Gran Mare del premi al millor llargmetratge documental (Best Documentary Feature) de Los Angeles Film and Script Festival. Aquest premi va ser lliurat a Los Ángeles, l’abril de 2016.
  • Concessió del Premi Prat de la Riba a l’Atles Geològic de Catalunya, atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans, dins del LXXXIV Cartell de premis i de borses d'estudi de l'IEC, a Barcelona, l’abril de 2016. 

2015

  • Concessió del premi a App innovadores en els camps mediambiental i social al projecte Invasive Alien Species Tracker (IASTracker) del col·lectiu de professionals IC5Team (amb dos integrants de l’ICGC), creat arran del programa de postgrau ICCartotechnology, organitzat per l’ICGC. El premi va ser atorgat dins del projecte MYGEOSS (2015-2016), a Brussel·les, el maig de 2015.

2014

  • Concessió de la Medalla d’Honor de la Cambra de Comerç de Barcelona al director de l’ICC, dins de l’acte de Reconeixement i impuls a l’ICC, organitzat per aquesta Cambra. El guardó es va lliurar a Barcelona, el novembre de 2014.
  • L’ICC va rebre el premi Dominios.es com a empresa pionera en el domini .es, en què es va donar d’alta l’any 1996. El guardó, concedit pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, es va lliurar en el marc de les celebracions del 25è aniversari d’aquest domini, a Madrid, el novembre de 2014.
  • L'ICGC ha estat guardonat amb el Primer Premi Ex Aequo del concurs Ciencia en Acción, en la modalitat "Laboratori de Geologia", amb el treball ¡Prevenir las catástrofes! Simulando la gestión de los riesgos naturales. El guardó s’ha concedit a Barcelona, l’octubre de 2014.
  • La Generalitat de Catalunya ha reconegut tres grups de recerca, en què participa l’ICGC, com a grups consolidats per al període 2014-2016: el d’estudis d’història de la cartografia, el de processos geològics actius i risc i el PaleoRisk Research Group.  Aquest reconeixement,  fet per l’Agència de Gestió d’Ajuts de la Generalitat de Catalunya, ha tingut lloc a Barcelona, el setembre de 2014.

2009

  • Concessió a l'ICC del premi per a Les cartes portolanes. La representació medieval d'una mar solcada, en la votació del públic. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 24a Conferència Cartogràfica Internacional a Santiago de Chile el novembre de 2009.
  • Menció honorífica a Glòria Martí, de l’IGC, en el congrés International Snow Science Workshop (ISSW2009), en reconeixement a la tasca de qualitat que desenvolupa l’IGC en matèria d’allaus. Aquesta menció es va concedir a Davos (Suïssa), l’octubre de 2009. 

2007

  • Concessió a l'ICC del premi per al Mapa topogràfic i batimètric de Catalunya 1:450.000, en la categoria de Models en relleu i globus. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 23a Conferència Cartogràfica Internacional a Moscou (Rússia) l'agost de 2007.

2005

  • Concessió a l'ICC del premi per al Mapa de relleu submarí de Catalunya 1:250.000, en la categoria d'Altres. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 22a Conferència Cartogràfica Internacional a la Corunya (Espanya) el juliol de 2005.
  • Concessió a J. L. Colomer, subdirector general tècnic de l'ICC, del certificat de Membre Honorari de l'Associació Cartogràfica Internacional com a reconeixement de la seva destacada contribució a la cartografia. Aquesta distinció la va atorgar el Comitè Executiu de la ICA/ACI durant la celebració de la 22a Conferència Cartogràfica Internacional a la Corunya (Espanya) el juliol de 2005.

2003

  • L'octubre de 2003 el govern de la Generalitat de Catalunya va concedir el premi "Narcís Monturiol" al mèrit científic i tecnològic de l'ICC. Aquestes distincions es van crear l'any 1982 per premiar les persones i les entitats que amb la seva tasca han contribuït d'una manera destacada al progrés científic i tecnològic de Catalunya.
  • Concessió a l'ICC del premi per al European-Mediterranean Seismic Hazard Map 1:5.000.000, en la categoria de mapes científics (mapa publicat per l'ICC en col·laboració amb el Swiss Seismological Service, l'Institut Jaume Almera del CSIC, el European Sismological Commission i la International Geological Correlation Program). El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 21a Conferència Cartogràfica Internacional a Durban (Sudàfrica) l'agost de 2003.
  • La Euskal Mendizale Federakundea va atorgar a l'ICC el premi "Amigos del montañismo vasco" per la seva tasca en predicció d'allaus.

2001

  • Concessió a l'ICC del premi per al Mapa excursionista dels Pirineus 1:50.000. Gavarnie-Ordesa, en la categoria de mapes turístics i d'orientació. El premi va ser atorgat pel Comitè Oficial de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 20a Conferència Cartogràfica Internacional a Beijing (Xina) l'agost de 2001.

2000

  • Concessió a l'ICC del premi "Special Achievement in GIS" atorgat per l'Environmental Systems Research Institute (ESRI) durant la celebració de la 20a Conferència Anual d'Usuaris d'ESRI.
  • Concessió a E. Bosch, Unitat de Geodèsia, del premi "Jordi Viñas i Folch" pel treball d'investigació: "Noves tecnologies per a l'establiment de serveis de correccions diferencials GPS".

1999

  • Concessió a J. Talaya et al., cap de la Unitat de Geodèsia, del premi a la millor comunicació presentada a la sessió Carrier-Phase Positioning & Ambiguity Resolution. Premi atorgat durant la celebració del 12th International Technical Meeting of the Satellite Division de l'Institute of Navigation de Nashville (Tennessee).
  • Concessió a J. Miranda, director de l'ICC, del certificat de Membre Honorari de l'Associació Cartogràfica Internacional com a reconeixement de la seva destacada contribució en el món cartogràfic. Concessió atorgada pel Comitè Executiu de la ICA/ACI durant la celebració de l'11a Assemblea General i la 19a Conferència Cartogràfica Internacional, celebrada a Ottawa (Canadà) l'agost de 1999.
  • Concessió a l'ICC d'un premi atorgat pels membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 19a Conferència Cartogràfica Internacional a Ottawa, Canadà, l'agost de 1999. El premi va ser per a l'Atles Universal, en la categoria d'atles.

1998

  • Concessió a J. Miranda, director de l'ICC, de la Creu del Mèrit Aeronàutic amb distintiu blanc per l'Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial "Esteban Terradas", en reconeixement de la seva llarga trajectòria pel que fa a l'ús i al desenvolupament de sistemes fotogramètrics embarcats i de la teledetecció aèria.

1997

  • Concessió a J. Miranda, director de l'ICC, del certificat de Membre Honorari de la Societat Hongaresa de Topografia, Cartografia i Teledetecció, de Budapest, com a reconeixement dels esforços de l'ICC en la cooperació internacional i en l'acostament de relacions amb aquesta Societat amb motiu de la celebració de la 10a Assemblea General i la 17a Conferència Cartogràfica Internacional (ICA/ACI), celebrada a Barcelona el setembre de 1995.
  • Concessió a l'ICC de dos premis atorgats pels membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 18a Conferència Cartogràfica Internacional a Estocolm. Un dels premis va ser per al Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000, full del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en la categoria de mapes topogràfics, l'altre fou per a la 3a edició del Mapa d'usos del sòl de Catalunya 1:250.000, en la categoria d'altres mapes i publicacions.

1996

  • Concessió a I. Colomina, cap del Servei de Geodèsia de l'ICC, d'una menció honorífica per la tasca realitzada a la Comissió III del grup de treball III/1 de la International Society for Photogrammetry and Remote Sensing (ISPRS) i per la preparació de l'Integrated Sensor Orientation Workshop, celebrat a Barcelona el 1995.
  • Premi atorgat a la Memòria de l'ICC de l'exercici 1995 per la Sindicatura de Comptes de la Generalitat de Catalunya.
  • Concessió a M. Galera del primer Hellen Wallis Award atorgat per la societat britànica IMCOS.
  • Concessió a J. L. Colomer, subdirector general tècnic, i a I. Colomina, cap del Servei de Geodèsia, ambdós de l'ICC, del premi Hansa Luftbild, atorgat per la Societat Alemanya de Fotogrametria i Teledetecció per al millor article publicat a la revista d'aquesta Societat durant l'any 1995. Concretament correspon a l'article "Sistemes fotogramètrics digitals en producció: experiències a l'Institut Cartogràfic de Catalunya", publicat al núm. 1/1995.

1995

  • Primer premi de la convocatòria "Jordi Viñas i Folch", amb el treball "Posicionament cinemàtic per aplicacions mediambientals", per J. Talaya.
  • Concessió a l'ICC de dos premis atorgats pels membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI) durant la celebració de la 17a Conferència Cartogràfica Internacional a Barcelona. Un dels premis va ser per al full de l'Alta Ribagorça de la sèrie Mapa comarcal de Catalunya 1:50.000 en la categoria de mapes topogràfics. L'altre fou atorgat a la República Argentina, concretament a l'Instituto Geográfico Militar (IGM), per la Carta de imagen satelitaria de la República Argentina 1:250.000, Ciudad de Buenos Aires, realitzada per l'IGM, i elaborada i editada per l'ICC, en la categoria de mapes d'imatge.

1994

1993

  • Els membres de l'Associació Cartogràfica Internacional (ICA/ACI), durant la celebració de la 16a Conferència Cartogràfica Internacional celebrada a Colonia, van atorgar a l'ICC un premi al Mapa hipsomètric de Catalunya 1:500.000 en la categoria de mapes temàtics.