Instal·lació de la font Fira Sans | icgc

Instal·lació de la font Fira Sans

La toponímia dels nous formats vector de l'ICGC s'ha optimitzat per la font Fira Sans. Si bé aquesta font no està disponible per defecte en alguns sistemes operatius (Windows), és de llicència oberta i per tant es pot descarregar i instal·lar lliure de cost.

Tot seguit presentem unes breus instruccions per la instal·lació d'aquesta font que funciona en diferents versions de Windows. Caldrà que l'usuari consulti les instruccions del seu sistema operatiu concret en cas que aquestes instruccions no siguin d'aplicació.

És possible que algunes organitzacions tinguin alguna política sobre la instal·lació de fonts. En cas que de dubte cal que els usuaris consultin amb els departaments de TI de la pròpia organització previ al seguiment d'aquestes instruccions.

Imatge
Google Fonts

La font es pot descarregar des de: https://fonts.google.com/specimen/Fira+Sans, clicant al botó "Download Family".

 

Imatge
Descarrega ZIP

Un cop descarregada la font, baixarà un arxiu "FiraSans.zip", que haurem de descomprimir en algun directori del disc. Per exemple, fent botó dret i "Extreure".

 

Imatge
Instal·lació fonts

Apareixeran un seguit d'arxius amb extensió .ttf, que podem instal·lar clicant sobre la opció "Instal·lar" del menú del botó dret.

 

Podem comprovar que s'han instal·lat navegant al directori C:\Window\Fonts. Des d'aquest moment haurien d'aparèixer com a disponibles al Sistema d'informació geogràfic amb què treballem (potser caldrà reiniciar-lo si ja el teníem obert).