Jornada Espaigea 2024 | icgc

Jornada Espaigea 2024

Quan

Data

17.06.2024

Horari

de 17.00 a 19.00 hores

On

  • Presencialment:

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya 
Parc de Montjuïc 
08038 Barcelona

Veure mapa

  

  • Telemàticament, mitjançant ZOOM:

Si voleu assistir-hi en modalitat remota, NO CAL que us registreu. A continuació trobareu l'enllaç per connectar-vos-hi el dia i hora de la jornada.

Aquest és l'enllaç per connectar-vos-hi el dia i hora de la jornada

Em vull inscriure

* Camps obligatoris.

 

Protecció de dades personals

Us informem que les vostres dades personals seran tractades per l'ICGC, que serà el responsable del tractament, amb la finalitat d'enviar-vos correus electrònics amb la informació que seleccioneu, d'acord amb el vostre consentiment. Les dades es conservaran d'acord amb la política de protecció de dades personals. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, portabilitat de dades, limitació, oposició i revocació del consentiment, adreçant un correu electrònic a protecciodades@icgc.cat. Per a més informació, consulteu la nostra política de protecció de dades.

 

L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure's al més aviat possible.

Si no rebeu les convocatòries a les jornades i esteu interessats en rebre-les en el futur així com comunicats sobre les activitats de l’ICGC, podeu subscriure-us a https://www.icgc.cat/subscripcions.

Entre xiruques i els mitjans de comunicació de masses: activitats de divulgació de la geologia

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), en col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB), el Departament de Geologia de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Centre GEOCAMB del Departament Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG), el Departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), Geociències Barcelona - CSIC (GEO3BCN-CSIC), el Centre Excursionista de Catalunya (CEC), l’Il·lustre Col·legi Oficial de Geòlegs - Delegació de Catalunya (COLGEOCAT), el Museu de Ciències Naturals (Nat) i la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT), us convida a la jornada Espaigea “Entre xiruques i els mitjans de comunicació de masses: activitats de divulgació de la geologia”.

Espaigea és una comunitat oberta a tothom, col·laborativa, que divulga i promou el coneixement geològic i la cultura científica entre la ciutadania. Els seus objectius principals són establir sinergies de treball conjuntes que contribueixin a crear consciència pública sobre el paper social del coneixement geològic, donar visibilitat a les activitats de divulgació que es realitzen i difondre tot tipus de publicacions i recursos que acostin a les persones al coneixement de la geologia i de les ciències relacionades.

En aquesta jornada volem parlar de les diferents activitats de divulgació de la geologia que s’estan realitzant. L’any passat es va dedicar la jornada als Geoparcs Mundials de la UNESCO de Catalunya i aquest any es volen mostrar altres tipus d’activitats que inclouen des de les tradicionals sortides de camp fins els formats més actuals disponibles a les diferents plataformes digitals i altres canals de comunicació.

Programa:

17.00 – 17.05Benvinguda
Carme Puig, subdirectora de Geologia i Geofísica, ICGC
17.05 – 17.10Presentació de l'acte
Marta González, cap de la Unitat de Processos Actius i SIRG, Àrea de Geologia, ICGC
17.10 – 17.40Un relat de la geologia per a les masses
Isaac Camps, geòleg i editor científic
17.40 – 17.50Apropant les geociències als més petits
Meritxell Aulinas, professora de la Facultat de Ciències de la Terra, UB
17.50 – 18.00¿A quién le importa cómo divulgo?
Blanca Martínez García, investigadora de la Universidad del País Vasco (UPV/EHU)
18.00 – 18.10No le tengas miedo ni a la radio ni a la televisión: el dilema de la divulgación en los medios convencionales
Nahúm Mendez, geòleg i comunicador científic. Un geólogo en apuros
18.10 – 18.20Cómo divulgar la geología en redes sociales: vídeo e ilustración
Nia Schamuells, il·lustradora científica i divulgadora a "Salir con una geóloga"
18.20 – 19.00Taula rodona