Notícia 414 - L'ICGC ha publicat l'audioguia del PGOM | icgc

Notícia 414 - L'ICGC ha publicat l'audioguia del PGOM

27/07/2020 11:22

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha difós l'audioguia gratuïta del Pirineus Geological Museum (PGOM), que ha de facilitar als seus visitants una experiència engrescadora i completa d'aquesta exposició a l'aire lliure ubicada a Tremp.

L'audioguia, que és pensada per a ser usada en telefonia mòbil, es distribueix per a Android i per a iOS.

Aquesta audioguia il·lustrada facilita la visita del Parc de les Roques i de l'Avinguda dels Temps Geològics. Per fer-ho s'han generat 40 parades entre ambdós recorreguts, cada una amb la seva explicació parlada i també amb un text explicatiu i fotografies relacionades.

L'aplicació disposa d'un accés ràpid a cada parada via teclat i també d'un mapa interactiu per seleccionar directament cada pedra del Jardí de les Roques.

Un cop instal·lada l'app al dispositiu, i descarregats els continguts, la visita es pot fer sense consum de dades al mòbil. Els continguts, que resideixen en un servidor centralitzat, s'actualitzen automàticament quan l'aplicació detecta nous canvis i, per tant, sempre està actualitzada.

El Pirineus Geological Open Museum (PGOM) consta de dos recorreguts: el Jardí de les Roques, ubicat al Parc del Barranc del Joncar, on hi ha diferents tipus de blocs de roques provinents dels Pirineus, i l'Avinguda dels Temps Geològics, ubicada al Passeig de Pompeu Fabra, on es mostra, en el paviment construït amb diferents materials naturals i artificials, l'evolució de la Terra i de la vida.