Notícia 368 - Participació de l'ICGC en la 24 Setmana de la Ciència | icgc

Notícia 368 - Participació de l'ICGC en la 24 Setmana de la Ciència

30/10/2019 06:05

En el marc de la difusió del coneixement l'ICGC organitza una sèrie d'actes oberts a tots els públics conduïts per experts de l'Institut dins de les activitats de la 24a Setmana de la Ciència (8-17 de novembre de 2019), iniciativa coorganitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i la Generalitat de Catalunya. Concretament organitza dos tallers pràctics i didàctics i una exposició sobre el coneixement del territori a la seu de l'ICGC. En paral·lel s'ubica l'exposició Geologia en femení al CST Pirineus.

Taller: Descobreix el territori des de l'espai amb les imatges de satèl·lit del programa europeu d'observació de la Terra Copernicus. (Barcelona, 12 de novembre). A partir de les imatges del satèl·lit Sentinel del programa Copernicus s'explicaran els mecanismes per recollir la informació sobre el comportament de les cobertes, els índexs de vegetació i la informació de la salut de les masses boscoses afectades pel canvi climàtic a Catalunya; també s'explicarà com es processen les imatges per al seu posterior anàlisi.

Taller: Descobreix la sostenibilitat de l'espai urbà amb les càmeres i els sensors de l'ICGC. (Barcelona, 13 de novembre). Es mostraran els indicadors i el coneixement que es pot extreure de la informació captada amb sensors ja siguin aerotransportats com de satèl·lit. Concretament s'analitzaran les variables: verd urbà, illa de calor, idoneïtat solar i contaminació lumínica.

En aquests actes també s'inclou l'exposició Ciència i coneixement: El territori des de l'espai (Barcelona, 8-22 de novembre), proposta de viatge a través de patrons, formes, colors i textures de les dades captades i processades del satèl·lit Sentinel i de sensors embarcats, tots ells actius clau per a un millor coneixement del territori i com a valor afegit a les eines de decisió i polítiques que han de facilitar a gestors del territori la mesura dels impactes socioeconòmics i ambientals, i establir el diagnòstic de problemes i accions potencials a emprendre per a un desenvolupament més sostenible.

En paral·lel s'ubicarà l'exposició itinerant Geologia en femení  (Tremp, 11 de novembre-2 de desembre) que fa un reconeixement al treball de les dones tot destacant la trajectòria de set científiques que han contribuït a l'avenç de les ciències de la Terra.

Per assistir als tallers cal que us inscriviu prèviament.