El Simposi EUREF 2024 arriba a la ciutat de Barcelona | icgc

El Simposi EUREF 2024 arriba a la ciutat de Barcelona

03/06/2024 09:00
Imatge
EUREF 2024
  • El Simposi EUREF, que s’organitza des de 1990, promou l’intercanvi de coneixements, experiències i idees innovadores entre experts en geodèsia, cartografia i camps afins.
  • El 4 de juny, l’ICGC impartirà un tutorial sobre les contribucions del GNSS al monitoratge del temps espacial, el servei d'alta precisió Galileo i el centelleig ionosfèric.

 

L’ICGC acollirà el Simposi EUREF 2024 a la seva seu de Barcelona els dies 5, 6 i 7 de juny. EUREF (European Reference Frame) és una organització dedicada a establir i mantenir un marc de referència geodèsic a Europa. Aquesta tasca és essencial per a la geoinformació oficial, ja que proporciona les bases necessàries per a activitats com la cartografia, la navegació i altres aplicacions geoespacials.

EUREF garanteix que aquest marc sigui compatible amb els sistemes globals, com el Sistema Global de Navegació per Satèl·lit (GNSS), assegurant una coordinació i precisió a nivell continental i global.

Imatge
Benvinguts al Simposi EUREF 2024. Antena GNSS amb paisatge de muntanyes de fons

 

Enguany, el Simposi comptarà amb tres temàtiques principals. La primera jornada es dedicarà a les activitats del Consell de Govern d’EUREF, on diferents experts oferiran una visió general de les activitats dutes a terme per la junta de govern d'EUREF, els seus coordinadors i presidents de grups de treball.

Per tal de conèixer com les diferents organitzacions estan desenvolupant i aplicant els marcs, els estàndards i les pràctiques d'EUREF, a les sessions destinades a les activitats locals i nacionals es compartiran pràctiques, projectes i iniciatives relacionades amb la implementació i utilització del sistema de referència geodèsic.

També aprofundirem en les perspectives sobre la ciència i les tecnologies futures amb presentacions sobre projectes innovadors d'investigació científica i de recerca que utilitzen o milloren dades o productes EUREF i que poden tenir un impacte significatiu en el futur de la geodèsia europea.              
Juntament amb el Simposi EUREF 2024, el dimarts 4 de juny, a les mateixes instal·lacions de l'ICGC, s'impartirà un tutorial de mig dia sobre les contribucions del GNSS al monitoratge del temps espacial, el servei d'alta precisió Galileo i el centelleig ionosfèric.

L’esdeveniment compta amb el suport de Cyclomedia i del Col·legi Oficial d’Enginyeria Geomàtica i Topografia i, molt especialment, de Leica Geosystems, que forma part del grup Hexagon. El seu suport és, un cop més, la demostració de la seva implicació amb el nostre sector i amb la promoció de la geodèsia i la topografia. La seva llarga trajectòria i els seus productes de qualitat són part de la seva vàlua (www.hxgnsmartnet.com).

Aquest esdeveniment és una excel·lent oportunitat per intercanviar pensaments, experiències i inspiració en el camp de la geodèsia.

Podeu consultar el programa complet de l’esdeveniment a https://euref-symposium.atlantidaviatges.com/program-and-important-dates/

 

Organitzadors

Imatge

 

Imatge

 

Patrocinadors

Imatge
Imatge

 

Imatge