Màster en Geoinformació. Aplicacions i Gestió | icgc

Màster en Geoinformació. Aplicacions i Gestió

Instrument clau de formació sobre eines i competències per a professionals i usuaris d'informació geoespacial

El Màster en Geoinformació: Aplicacions i Gestió neix de l'acord entre la UAB i l'ICGC des de l'any 2015 per tal de sumar actius, competències i experiència en la formació en geoinformació, i suma el programa de Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica de la UAB i el Postgrau Internacional de Tecnologies Cartogràfiques de l'ICGC.

El seu programa ha estat dissenyat per esdevenir un instrument clau de formació i per dotar de nous coneixements, eines i competències a professionals i usuaris d'informació geoespacial. Es posa èmfasi en dos itineraris diferenciats després d'un mòdul comú: la gestió d'informació geolocalitzada, i la generació d'aplicacions i utilitats en forma de noves dades, productes i serveis, sempre des del pensament crític.

Aquesta formació integra totes les disciplines, aproximacions i tècniques per adquirir, visualitzar, analitzar i explotar dades geoespacials, fonamentals en àmbits tan diversos com l'urbanisme, la gestió de la ciutat, els aspectes ambientals, socials, energètics, administratius, legals, econòmics o de gestió de riscos, entre d'altres.

El 60 crèdits ECTS del Màster en Geoinformació es porten a terme de setembre a abril. Posteriorment i durant aproximadament poc més de 2 mesos els alumnes tenen un encàrrec professional en una empresa o institució col.laboradora, per portar a terme un projecte definit per aquesta.

El Màster consta de dos itineraris d'especialització. Un dedicat a programació d'eines de geoinformació i l'altre a la gestió d projectes en els àmbits de la sostenibilitat territorial.

Actualment és el màster en sistemes de geoinformació més ben valorat de l’Estat espanyol. Amb més de vint anys formant professionals de TIC en el sector GEO, ha generat més de 300 postgraduats amb una inserció laboral del 80%.

 

Imatge
Resum Màster Geoinformació UAB-ICGC