COPERNICUS i SENTINEL 2: Geoserveis sobre el territori | icgc

COPERNICUS i SENTINEL 2: Geoserveis sobre el territori

Serveis d'imatges recollides pel satèl·lit Sentinel-2 que faciliten supervisar el territori, el seu estat i els canvis produïts

El Sentinel-2A, posat en òrbita el 23 de juny de 2015, és el primer dels dos satèl·lits idèntics que han d'acabar proporcionant adquisicions en el domini de l'òptic sobre qualsevol part de la Terra amb una periodicitat de 5 dies. Disposa d'un sensor, el MSI, que genera imatges multiespectrals en el visible, l'infraroig proper i l'infraroig d'ona curta. El satèl·lit s'integra dins l'ambiciós programa europeu COPERNICUS d'observació de la Terra, que representa la contribució d'Europa a un sistema global de monitoratge del planeta i les seves afectacions i canvis des de l'espai com a bé públic a la societat.

L'ICGC ha desplegat serveis per a facilitar la utilització de les imatges recollides pel satèl·lit Sentinel-2A. Es genera una cobertura mensual (sempre que la meteorologia ho permeti i es disposi d'imatges captades pel satèl·lit per fer-ho) i es distribueix en dos productes de 3 bandes (RGB i infraroig color-IRC) que són ortoimatges resultants del mosaic d'imatges de les dues òrbites que recobreixen Catalunya, amb una mida del píxel al terra (MPT) de 10 metres.

 

L'ICGC facilita la utilització de les ortoimatges generades mitjançant un WMS doble: d'una banda, dues capes (una RGB i una altra IRC) amb el paràmetre TIME habilitat i, d'altra banda, tantes capes RGB i IRC com ortoimatges de mesos diferents s'hagin generat.

També s'ha implementat un comparador d'ortoimatges Sentinel-2 de Catalunya, que possibilita la visualització de diferents ortoimatges mostrades en diverses subfinestres (inicialment quatre), aplicant a totes elles, de forma sincronitzada, la mateixa zona seleccionada per l'usuari (el mateix zoom i scroll). Inicialment es mostren vistes globals de Catalunya dels dos productes generats (RGB i IRC) per a dos mosaics temporals complets, corresponents als mesos de desembre de 2015, i març i abril de 2016.

En el marc de facilitar la utilització de les imatges Sentinel-2, des del web de l'ICGC també es poden descarregar totes aquestes ortoimatges mensuals, tant a 8 bits com a 16 bits.

 

Imatge
Anar al visor comparador Sentinel 2

Interfície gràfica del visor comparador Sentinel 2, en els productes RGB i IRC (anar al visor comparador)