Els petits satèl·lits, innovació i visió territorial: el Programa HUMIT | icgc

Els petits satèl·lits, innovació i visió territorial: el Programa HUMIT

Cuando

Fecha

26.09.2017

Horario

A les 18.30 hores

Dónde

Institut d'Estudis Catalans
C/ del Carme, 47. 08001 Barcelona
Sala Pi i Sunyer

L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure’s al més aviat possible a través del correu electrònic xluri@icc.ub.edu

Presentació a càrrec d'en Jordi Corbera, cap del Centre de Suport al Programa Català d'Observació de la Terra de l'ICGC.

Probablement, el desafiament més gran a què ens hem d'afrontar a curt, mitjà i llarg termini són les afectacions sobre el territori provocades pel canvi climàtic. Els potencials impactes socioeconòmics associats al canvi climàtic, en general, i a Catalunya de manera molt especial pel que fa al recurs hídric, són molt rellevants. Atesa l'alta variabilitat geogràfica del nostre territori i el creixent impacte de les activitats econòmiques i socials sobre el medi ambient, es necessiten eines més efectives per a identificar, monitoritzar i cartografiar de manera repetitiva i estable l'estat, els canvis, la vulnerabilitat i els impactes en el seguiment d'una variable climàtica essencial com és la humitat.

La presentació discutirà la finestra d'oportunitats que els petits satèl·lits ens ofereixen, i mostrarà el programa d'anàlisi d'una missió en petit satèl·lit que s'està duent a terme en aquesta direcció entre l'ICGC i la UPC per obtenir valors de la humitat superficial (Programa HUMIT), complementada amb sensors de la xarxa de mesura de paràmetres del sòl (ICGC), com a espai d'innovació i utilitat davant la necessitat de seguiment, avaluació i transformació de les dades en un millor coneixement del territori.

Més informació