Jornada sismològica de divulgació i sensibilització | icgc

Jornada sismològica de divulgació i sensibilització

Cuando

Fecha

17.11.2023

Horario

de 09.30 a 12.30 hores

Dónde

Col·legi Garona de Vielha
Avenguda dera Tuca, 78
25530 Vielha e Mijaran

Jornada sismològica de divulgació i sensibilització adreçada als alumnes de 6è de primària de les escoles de la Val d’Aran.

Organitzada per l’ICGC i la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), amb la col·laboració de la Protecció Civil de l’Aran, el Conselh Generau d’Aran i l’Escola Garona de Vielha.

Aquesta jornada forma part dels actes de commemoració del centenari del sisme de la Val d’Aran de 1923 promoguts per l’ICGC.

Els terratrèmols son fenòmens naturals extrems que no podem controlar i que es converteixen en desastres en el moment que afecten les persones i les edificacions. Avui en dia els terratrèmols no es poden predir, per tant, l’única estratègia es la implementació de mesures de prevenció per mitigar els seus efectes. Una de les estratègies de prevenció del risc sísmic es la informació i l'educació de la població. Amb aquest objectiu, es proposa un seguit d’activitats didàctiques, divulgatives i de sensibilització entorn els terratrèmols i els seus efectes. Les activitats estaran dirigides als alumnes de 6è de primària de totes les escoles de l’Aran que es desplaçaran a l’Escola Garona de Vielha. La jornada finalitzarà amb el registre amb un sismògraf de la vibració produïda per un salt que faran conjuntament tots els alumnes de l’Escola.

L’acte s’emmarca en les activitats de la 28a edició de la Setmana de la Ciència

Imatge
Gràfic de terratrèmols de 1984 a 2021
Imatge
Logos ICGC i Protecció Civil