Exposició “GEAS Dones que estudien la Terra”, en català | icgc

Exposició “GEAS Dones que estudien la Terra”, en català

Cuando

Fecha

Del 04.04.2023 al 28.04.2023

Horario

Oberta al públic del 4 al 28 d’abril de 2023, de dilluns a divendres de 09.00 a 17.00 hores.
L'accés és gratuït i no cal inscriure's prèviament.

Dónde

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

El passat dia 9 de febrer, i en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (11F), l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), en col·laboració amb l’Associació Espanyola per a l’Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT), l’institut de recerca Geociències Barcelona (GEO3BCN-CSIC), la Comissió Dones i Geologia de la Societat Geològica d’Espanya (SGE), l’Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME-CSIC), l’Associació de Serveis de Geologia i Mineria Iberoamericans (ASGMI), la Federació Europea de Geòlegs (EFG) i el projecte ENGIE, van presentar el llibre i l’exposició “GEAS Dones que estudien la Terra” en català.

GEAS Dones que estudien la Terra és un reconeixement al treball de les dones en el camp de les ciències de la Terra, que vol contribuir de manera activa a la visualització del seu treball, a trencar estereotips de gènere en la ciència entre els nens i les nenes, i a promoure la curiositat científica de les nenes.

Amb GEAS, es dona veu a dotze geòlogues d'èpoques, contextos històrics i nacionalitats diferents, però amb un denominador comú: les seves contribucions al coneixement científic van ser transcendentals en una època i en una societat que no només no les va reconèixer sinó que, sovint, va posar traves al seu treball.

Al 2021, GEAS Dones que estudien la Terra va rebre l’Esment d'Honor de Treballs de Divulgació Científica en el concurs Ciència en Acció, patrocinat pel Ministeri de Ciència i Innovació i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

GEAS Dones que estudien la Terra, gràcies al projecte ENGIE, ha estat traduït a 12 llengües europees: anglès, búlgar, croata, txec, grec, italià, turc, gallec, basc, serbi i ucraïnès. Des de febrer de 2023, es troba també disponible la seva traducció al català.

GEAS Dones que estudien la Terra s’adreça a tota la ciutadania, i vol incidir d'una manera molt especial en la comunitat educativa, ja que està demostrat que les escoles juguen un paper molt important per fomentar l'interès de les nenes en les matèries STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i proporcionar igualtat d'oportunitats per accedir i beneficiar-se de l'educació STEM de qualitat.

Imatge
Banderola_expo_GEAS_CAT_
Imatge
expo_GEAS_ICGC0805
 
Imatge
expo_GEAS_ICGC0802