• Imprimeix

Notícia 412 - Nou visor: Rutes de Catalunya en 3D

16/7/20 7.14

L'ICGC ha publicat el nou visor Rutes de Catalunya en 3D, que proporciona una visualització personalitzada de les 757 rutes excursionistes i turístiques del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.

Aquest visor és pensat per planificar rutes des de casa. La ruta seleccionada es pot activar i pausar per observar i obtenir els detalls. L'usuari també pot modificar el punt de vista de l'itinerari. Les rutes que disposen de descripció, aquesta es mostra a l'esquerra de la pantalla, juntament amb les dades de longitud, desnivell, altitud màxima i mínima i perfil de l'itinerari.

L'usuari pot afegir-hi rutes pròpies mitjançant arxius en format .gpx, que és l'estàndard per emmagatzemar rutes recollides amb GPS. A la part superior dreta del visor, el botó "enllaça" recupera tant l'enllaç de la ruta dins del mateix visor com el codi (iframe) html, que permet inserir la visualització dins d'una finestra en una pàgina web.

Un cop vista la ruta desitjada, és possible exportar l'animació a un vídeo en format .webm, que podreu visualitzar en Google Chrome. A la part inferior dreta de la pantalla es troba el botó de geolocalització, que permet ubicar-vos en l'escenari.

A més, clicant sobre les tres ratlletes de dalt a la dreta, podreu triar entre diferents mapes base (ortofoto, topogràfic, topogràfic clàssic, relleu i geològic), i també capes addicionals d'informació (toponímia, híbrid).

No oblideu que si us interessa una aplicació per moure-us pel territori, l'Institut disposa de Catalunya Offline, pensada per navegar sobre la nostra cartografia a escala 1:25 000, sense dependència de dades mòbils.