• Imprimeix

Modelització 3D: Ciutats i territori

 

Quan

Data 18.07.2013

On

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona

Veure mapa

En els darrers anys, els models 3D de ciutats s’estan mostrant com una eina indispensable per entendre i gestionar, d’una manera sostenible, la part del territori que concentra la majoria de l’activitat humana. En aquesta jornada s’explicaran les activitats que l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) realitza en l’àmbit de la geoinformació relacionada amb els models 3D de ciutats, i es mostraran alguns exemples d’aplicació d’aquests models.

En la primera part de la jornada es comentaran els conceptes bàsics utilitzats en el modelatge 3D de ciutats, es detallarà com l’ICC prepara la informació per a que pugui ser utilitzada per a la seva generació, i es mostraran les experiències de l’ICC en la visualització d’aquest tipus de models. En la segona part es presentaran exemples d’aplicació que van més enllà de la visualització, com són els usos des d’una perspectiva arquitectònica o l’aprofitament del potencial solar. En la presentació de la Universitat Politècnica de Catalunya es farà, a més, una síntesi de les necessitats i els requeriments de la geoinformació per a l’elaboració de models 3D per a l’arquitectura. En la presentació d’Infraplan s’explicarà com, a partir dels models 3D de ciutats, es poden caracteritzar massivament les cobertes dels edificis per tal de determinar el seu potencial fotovoltaic i termosolar.

Programa:

9:00 - 9:25

Recepció i lliurament d'acreditacions

9:25 - 9:30

Benvinguda i presentació de la jornada
Julià Talaya, Subdirector general adjunt, ICC

9:30 - 10:15

Maria Pla, Cap de l'Àrea de Bases, ICC

Veure a Slideshare

10:15 - 11:00

Blanca Baella, Cap de la Unitat de Desenvolupament, ICC

Veure a Slideshare

11:00 - 11:15

Pausa

11:15 - 12:00

Pilar Garcia Almirall, Directora del Laboratori de Modelització Virtual de la Ciutat, Universitat Politècnica de Catalunya

Veure a Slideshare

12:00 - 12:45

Ricard González Almuzara, Infraplan

Veure a Slideshare