• Imprimeix

Exposició "Plànols de castells, viles, esglésies i capelles de les terres gironines l’any 1719"

 

Quan

Data Del 02.09.2021 al 24.09.2021

Horari

On

Casa de Cultura de Girona
Plaça de l'Hospital, 6
17002 Girona

La Casa de Cultura de Girona acull una exposició de més de quaranta plànols de ciutats i viles de les terres gironines, procedents d’un atles manuscrit fet per l’enginyer militar francès PENNIER, datat el 1719 i que es conserva a l’Arxiu Militar Austríac a Viena.

Aquest atles, publicat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) l’any 2017, reprodueix un centenar de mapes de ciutats, viles i fortificacions aixecats per l’exèrcit francès en el període bèl·lic de la Guerra de Successió, i recollits pocs anys més tard en un volum que havia de servir de guia per a localitzar indrets que permetessin allotjar les tropes invasores franceses. El document és un recull magnífic de cartografia d’inicis del segle XVIII. En aquesta exposició s’hi reprodueixen els referits a la província de Girona i la majoria es confronten amb l’ortofotomapa ICGC de l’any 2019 per veure l’evolució que ha sofert el territori al llarg d’aquests tres-cents anys.

L’exposició, organitzada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i que compta amb el suport de la Diputació de Girona, s'inaugura el dia 2 de setembre a les 10 hores.

Banderola de l'exposició, amb el títol, les dates i el lloc on s'allotja l'exposició. Al peu, els logos de les institucions involucrades