• Imprimeix

10es Olimpíades de Geologia de Catalunya

 

Quan

Data 08.03.2019

Horari

A partir de les 10.00 hores

On

Vàries localitzacions (Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona)

L'ICGC col·labora amb la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i amb la Sociedad Geológica de España en l'organització de les 10es Olimpíades de Geologia de Catalunya, que es faran el divendres 8 de març de 2019 en vàries localitzacions de Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona).

Tot i que vivim sobre la Terra, el nostre planeta segueix sent un gran desconegut per a la majoria de la humanitat. La Geologia és la ciència que ens ajuda a conèixer el nostre planeta, i com més bé l'entenguem millor el podrem preservar. Amb l'Olimpíada de Geologia es pretén animar i implicar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ciència, tot remarcant la seva importància en el món actual i promocionant el seu progrés i desenvolupament.

Les Olimpíades estan obertes als estudiants que hagin cursat assignatures en les quals la Geologia té un protagonisme especial: Biologia i Geologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències del Món Contemporani, etc. Podran participar-hi alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2018/2019 a qualsevol Centre de Catalunya.

La prova inclourà una part individual (50 preguntes tipus test) i una prova en grup teoricopràctica que consistirà en la identificació de minerals, roques i fòssils i la interpretació de mapes i talls geològics sobre els quals es formularan preguntes relacionades amb la reconstrucció de la història geològica, els recursos, els riscos o els impactes de la zona.

Més informació