• Imprimeix

Presentació del consorci CENSAT

L'ICGC ha signat un acord per a la creació a Barcelona d'un Centre de Tecnologies i Aplicacions per a Micro Satèl·lits (CENSAT) amb la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) i la Universitat de Florida

25/6/14 18.06

L'ICGC participa en la creació del Centre de Tecnologies i Aplicacions per a Micro Satèl·lits.

El CENSAT cobrirà des de l’anàlisi i disseny de les missions fins al tractament i l’explotació de les dades que es generin. 

Els seus usos seran comercials i científics, especialment en els àmbits de les ciències de la vida, l’observació de la Terra i, l’astronomia.

L’ICGC ha signat un acord per a la creació a Barcelona d’un Centre de Tecnologies i Aplicacions per a Micro Satèl·lits (CENSAT) amb la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) i la Universitat de Florida. L’acte de signatura ha estat presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

El CENSAT serà un centre d’anàlisi, disseny de tecnologies i explotació d’aplicacions científiques i comercials per a microsatèl·lits. Aquesta iniciativa té lloc en el marc del Barcelona Knowledge Campus- de la UB i la UPC- i es desprèn de l’acord assumit, l’octubre de 2011, entre Florida i l’estat espanyol, amb l’objectiu principal d’impulsar el lideratge global en la fabricació i operacions de microsatèl·lits per a aplicacions científiques i comercials.