• Imprimeix

Presentació de l'App geoespacial IASTracker a Brussel·les

IASTracker consisteix en el desenvolupament d'una App per localitzar espècies exòtiques invasores, ja siguin animals o vegetals, inicialment sobre Catalunya i Bèlgica

2/10/15 20.44

IC5Team és un col·lectiu de professionals creat a arran del programa de postgrau ICCartotechnology, organitzat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. És integrat per 5 membres de diferents disciplines i diferents entitats (2 dels quals de l'ICGC) i es dedica a la geoinformació i a la seva interrelació amb les noves tecnologies. Principalment desenvolupa projectes amb diferents tècniques cartogràfiques aplicades a l'estudi del nostre entorn natural.

Aquest col·lectiu ha dut a terme el projecte "Invasive Alien Species Tracker (IASTracker)", el qual va ser premiat el passat mes de maig, dins del projecte MYGEOSS (2015-2016), juntament amb 10 propostes més de projectes de desenvolupament de sistemes d'observació de la Terra basats en aplicacions gratuïtes d'Internet per informar als ciutadans sobre els canvis que s'estan produint en el seu entorn.

IASTracker consisteix en el desenvolupament d'una App per localitzar espècies exòtiques invasores, ja siguin animals o vegetals, inicialment sobre Catalunya i Bèlgica, però escalable a qualsevol regió europea.

El premi dels projectes guardonats és el finançament per a l'execució del projecte guanyador. S'espera que l'App es pugui descarregar als mercats d'IOS i Android a final d'aquest any.

A conseqüència d'aquest guardó, el setembre de 2015 aquest col·lectiu va ser convidat a presentar el seu projecte en el workshop Cluster Meeting of Open Data projects, celebrat a Brussel·les i organitzat per la Comissió Europea.

Enhorabona!

Jaume Miranda i Canals
Director