• Imprimeix

Notícia 508 - La col·lecció de monòlits al web de l'ICGC

17/2/22 7.52

La col·lecció de monòlits de sòl de l'ICGC, exposada al Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineu (CISP), a Tremp, és una mostra representativa de la varietat dels sòls del Pirineu i Prepirineu català.

L'Institut ha habilitat al seu web la Col·lecció de monòlits on es poden observar, a data d'avui, 28 sec­cions verticals de perfils de sòls extrets del terreny i preservats en la seva condició natural. L'objectiu és entendre la diversitat i la complexitat del sòl com a recurs natural bàsic per a l'alimentació, la qualitat de l'aigua, la producció de recursos, la biodiversitat, la regulació del clima, la retenció del carboni i la regulació d'inundacions.

Aquest nou apartat del web ofereix continguts que expliquen què són els monòlits de sòl i com es realitzen, i també accedir i aprofundir en el coneixement de cada una de les mostres que conformen la col·lecció a través d'un nou visor d'Instamaps i una taula amb selector, que possibilita la descàrrega de l'escandall i l'informe de cadascun dels monòlits disponibles.

També s'ofereix contingut audiovisual per conèixer el CISP i una visita virtual a la col·lecció.