• Imprimeix

Notícia 468 - Actualització de la base cartogràfica de l'Inventari d'espais d’interès geològic de Catalunya

22/7/21 17.54

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural (Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori) han actualitzat la base cartogràfica de l'Inventari d'Espais d'Interès Geològic de Catalunya.

Els espais d'interès geològic que s'inclouen en aquesta versió corresponen al patrimoni geològic de Catalunya vigent, identificat i descrit. Les properes actualitzacions incorporaran espais que, d'acord amb la nova informació disponible, siguin rellevants per completar l'Inventari.

En aquesta nova versió s'han ajustat les delimitacions dels espais a partir de la informació geològica del Mapa geològic de Catalunya a escales 1:25 000 (Geotreball I) i 1:50 000 de l'ICGC. També s'ha fet la revisió, l'actualització i l'harmonització semàntica dels vocabularis dels atributs de la base de dades associa­da.

Les especificacions tècniques d'aquest nou conjunt d'informació han estat aprovades i es troben disponibles a la web de la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya de l'Institut.

L'Inventari serveix de referència per al desenvolupament de qualsevol activitat que tingui incidència territorial i que hagi de tenir en compte l'existència del patrimoni natural, com ara noves urbanitzacions, noves infraestructures viàries o noves instal·lacions de servei, per citar-ne només unes poques.

L'actualització d'aquest Inventari constitueix una de les accions de l'Estratègia del patrimoni natural i la  biodiversitat de Catalunya 2030.

Badlands sobre la farina de falla (Olesa de Montserrat)

Geòtop 329 Ribes Blaves. Falla del Vallès Penedès. Xaragalls (badlands) sobre la farina de falla. Olesa de Montserrat. Autor: Jordi Lluís Pi. Fons: ICGC.