• Imprimeix

L'ICGC participa en l'organització del congrés Near Surface Geoscience 2016

9/5/16 18.04

L'ICGC participa en l'organització del congrés Near Surface Geoscience 2016 (22nd European Meeting of Environmental and Engineering Geophysics) que se celebrarà a Barcelona del 4 al 8 de setembre de 2016. Aquest congrés se celebra des del 1995 i cada any té lloc en un país europeu diferent.

El nucli de l'organització és realitzat per l'Associació Europea de Geocientífics i Enginyers (EAGE), que compta amb uns 18 000 associats professionals a tot el món, pertanyents al camp de la geofísica, l'exploració de petroli, la geologia, l'enginyeria de reservoris, la mineria i l'exploració minera o l'enginyeria civil.

El congrés Near Surface 2016 inclou diferents sessions i workshops de temes especialitzats de les geociències aplicades a la recerca de la part superficial del subsòl (geofísica, geotècnia, enginyeria geològica, mineria, investigació geotèrmica, medi ambient, hidrogeologia, arqueologia i ciències del sòl). El nombre previst d'assistents al congrés és de 250 a 300 i, encara que l'associació és europea, s'esperen professionals d'arreu del món.

En ser un congrés en l'àmbit d'aplicacions en la part soma del subsòl (entre superfície i al voltant d'1 km de fondària), els assistents procedeixen tant del món acadèmic com privat, a més d'una part important de professionals de serveis geològics europeus o nord-americans. En aquest sentit, aquest congrés és un aparador per intercanviar idees i contactar amb persones dels àmbits geofísics i geològics en els que l'ICGC centra els seus esforços.

En concret, l'ICGC participa en dos esdeveniments dins del congrés: l'organització del workshop titulat "Urban Geophysics" i del field trip "Managed Aquifer Recharge at Llobregat Valley" amb la participació de l'ACA, AGBAR i CUADLL; i en els dos comitès (local i científic) que realitzen la planificació de les sessions i la revisió dels treballs presentats.