• Imprimeix

L'ICGC i l'IEC signen un conveni per al manteniment de la informació de sòls i la seva difusió

L'ICGC i l'Institut d'Estudis Catalans han signat un conveni de col·laboració científica i tècnica per al manteniment, de forma coordinada, de la informació de sòls a Catalunya i la seva difusió en els seus espais web

23/9/15 20.49

La protecció dels sòls ha esdevingut un assumpte d'interès des de la perspectiva del desenvolupament sostenible, el que es correspon amb un augment considerable de la sensibilitat social respecte a la degradació dels sòls. Això fa necessari disposar d'un coneixement acurat de les característiques morfològiques, propietats fisicoquímiques i distribució dels diferents tipus de sòls presents en el territori.

La Secció de Ciències i Tecnologia de l'IEC posa a l'abast de totes les persones interessades en temes de sòls el seu espai web. L'ICGC distribueix la cartografia i la informació de sòls que produeix a través del seu espai web.

El conveni de col·laboració subscrit entre ambdues institucions persegueix sumar informació i potencialitats per tal de posar a disposició de la societat, d'una forma més coordinada, la cartografia i la informació de sòls produïda per l'ICGC, i la informació que disposa l'IEC.

Aquest conjunt d'informació edafològica aporta dades de gran utilitat per a la planificació d'actuacions tant a escala general de planificació com a escales locals i d'explotació.

Jaume Miranda i Canals
Director