• Imprimeix

8a edició de l'EUREGEO

Del 15 al 17 de juny l'ICGC acull la 8a edició de l'European Congress on Regional Geoscientific Cartography and Information Systems, que se celebrarà a la Casa Convalescència, en el recinte històric de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona

18/5/15 8.01

L'EUREGEO se celebra cada 3 anys alternativament a les ciutats de Munic, Bolonya i Barcelona, i és fruit de la col·laboració que, des de 1994, mantenen el Servizio Geologico, Sismico e del Suolo d'Emília-Romanya, l'institut geològic del Bayerische Landesamt für Umwelt de Baviera i l'ICGC de Catalunya, i que des de 2002 s'ha ampliat la participació amb el Joint Research Center de la Comissió Europea i els EuroGeoSurveys, organització que aglutina els serveis geològics d'Europa.

De nou aquest Congrés serà la plataforma on experts dels serveis geològics nacionals i regionals, de l'àmbit universitari i de l'empresa, trobaran l'espai comú de col·laboració i transferència de metodologies i coneixement construint un pont entre la recerca i el servei públic.

La 8a edició es dedica a la modelització geològica en 3 dimensions i als sòls, tot coincidint amb la celebració de l'Any Internacional dels Sòls.

Les sessions que es dedicaran a la modelització geològica en 3 dimensions tractaran els temes següents: cap a una infraestructura de dades geològiques transnacional, com integrar la recerca acadèmica i solucions emergents per superar les barreres tecnològiques i culturals.

Pel que fa als sòls, la 68a Assemblea General de l'ONU va declarar el 2015 l'Any Internacional dels Sòls amb l'objectiu d'augmentar el coneixement i la comprensió de la importància del coneixement del sòl per a la seguretat alimentària i les seves funcions essencials en l'evolució dels ecosistemes.

Amb l'objectiu d'apropar aquesta iniciativa mundial, l'EUREGEO ha inclòs la contaminació del sòl, l'erosió i la cartografia de sòls com a temes principals en aquest apartat.

Per a més informació: Pàgina web Euregeo2015

 

Jaume Miranda i Canals
Director