• Imprimeix

IV Jornada STEM a l'espai

 

Quan

Data 01.10.2022

Horari

de 09.00 a 14.00 hores

On

Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels

En el marc de la Setmana Mundial de l'Espai, se celebra la IV Jornada STEM a l'espai organitzada per la Direcció General d'Innovació, Digitalització i Currículum del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), dins l'estratègia NEWSPACE catalana, participa en aquesta edició amb una xerrada sobre l'experiència pràctica en el tractament de dades d'observació de la Terra en temes d'anàlisi mediambiental i sostenibilitat del territori, focalitzant-se en com les dades d'observació de la Terra, juntament amb el nou paradigma d'intel·ligència artificial i els petits satèl·lits NewSpace, ens ajuden a analitzar i gestionar millor els reptes territorials.

El programa STEM (ciència-tecnologia-enginyeria i matemàtiques) de l'Agència Espacial Europea se centra principalment en l'educació escolar formal (curricular) i fa ús de l'espai com a context d'ensenyament i aprenentatge per a les disciplines STEM en general. El seu objectiu és despertar l'interès i fomentar les habilitats i les competències STEM, els valors i les actituds fonamentals, i donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

La Setmana Mundial de l'Espai és una celebració internacional de la ciència i la tecnologia per contribuir a la millora de la condició humana. Durant aquesta Setmana se celebren esdeveniments d'educació espacial i divulgació organitzats per institucions en l'àmbit de la ciència, tecnologia i usos de les dades espai a tot el món en un període de temps comú.

L'ICGC continua participant en aquestes jornades dotant de continguts sobre observació de la Terra en el portal ZENIT i amb tallers pràctics sobre l'ús de dades Copernicus.

En aquest enllaç trobareu més informació, així com el programa de la jornada.

Títol de la jornada