• Imprimeix

Geolodía Lleida 2020 (Un Geolodia a casa)

 

Quan

Data 09.05.2020

Horari

Sortida suspesa per emergència sanitària. En el seu lloc s’ha implementat una ruta en vídeo i una guia de camp per la Vall de Siarb, al Pallars Sobirà.

On

Descobrint la Vall de Siarb (Rubió, Parc Natural de l’Alt Pirineu)

El Geolodía és una jornada de divulgació gratuïta, a través d'excursions guiades per geòlegs i oberta a tot tipus de públic. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2010, es va convertir en un esdeveniment d'àmbit estatal que se celebra, simultàniament, a totes les províncies. El seu objectiu principal és apropar la Geologia als participants per a que prenguin consciència de la importància de protegir i preservar el patrimoni geològic.

Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME). L’ICGC hi col·labora.

El Geolodia pretenen apropar a la societat la geologia i la professió dels geòlegs a través d’una excursió de camp gratuïta i oberta a tot tipus de públic.

Enguany es tracta d'una sortida geològica que, amb el lema “Mira on trepitges”, pretén mostrar alguns conceptes geològics d’una forma atractiva i útil per a la nostra societat. S’inclou en el conjunt d’excursions que es celebren a tot el país. 

La sortida mostrarà els tipus de roques que trobem a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També es parlarà de l’aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, es farà una passejada pel Jardí de Roques de Rubió i s’introduiran els animals i plantes que vivien aquí fa uns 200 milions d’anys, com interaccionaven entre ells i amb l’ambient en què subsistien.

Més informació i descàrrega de les guies