• Imprimeix

Exposició "Plànols de castells, viles, esglésies i capelles de les terres gironines l’any 1719"

 

Quan

Data Del 28.01.2022 al 27.03.2022

Horari

Dissabte: De 10 a 14 h i de 16 a 18 h
Diumenge: De 10 a 14 h

On

Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas
Passatge de Can Trona, 26, Joanetes, La Vall d'en Bas
Veure mapa

Correu electrònic cantrona@vallbas.cat
Telèfons: 972 692 177 - 972 690 225

Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas, acull una exposició itinerant de més de quaranta plànols de ciutats i viles de les terres gironines, procedents d’un atles manuscrit fet per l’enginyer militar francès PENNIER, datat el 1719 i que es conserva a l’Arxiu Militar Austríac a Viena.

Aquest atles, publicat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) l’any 2017, reprodueix un centenar de mapes de ciutats, viles i fortificacions aixecats per l’exèrcit francès en el període bèl·lic de la Guerra de Successió, i recollits pocs anys més tard en un volum que havia de servir de guia per a localitzar indrets que permetessin allotjar les tropes invasores franceses. El document és un recull magnífic de cartografia d’inicis del segle XVIII. En aquesta exposició s’hi reprodueixen els referits a la província de Girona i la majoria es confronten amb l’ortofotomapa ICGC de l’any 2019 per veure l’evolució que ha sofert el territori al llarg d’aquests tres-cents anys.

L’exposició, organitzada per l’ICGC i que compta amb el suport de la Diputació de Girona, ja s’ha pogut veure a la Casa de Cultura de Girona, a la Universitat de Girona (UdG) i ara es podrà visitar a Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas.

Cartell de l'exposició, amb una imatge representativa i el lloc i les dates en què es podrà visitar