• Imprimeix

Exposició “Espai per al nostre planeta”

 

Quan

Data Del 03.11.2022 al 02.12.2022

On

Plaça del Portal de la Pau (davant del monument a Colom)
Barcelona

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) organitza l’exposició “Espai per al nostre planeta”, en què 35 testimonis plantegen solucions espacials per a un món sostenible, tot examinant com les tecnologies de l’espai contribueixen a aconseguir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

Veurem com la innovació espacial promou el creixement econòmic, el desenvolupament sostenible i la igualtat de gènere, alhora que troba solucions pioneres per a la transició ecològica. Veurem com l’observació de la Terra proporciona als científics diagnòstics de danys relacionats amb el desglaç de les nostres glaceres, l’augment del nivell del mar i els fenòmens meteorològics per comprendre el canvi climàtic. Veurem com els satèl·lits de la comunicació i la geolocalització monitoren camps i boscos, protegeixen la vida silvestre, recuperen terres agrícoles valuoses, ubiquen escoles i reconnecten persones i negocis a les zones més remotes del món. I veurem com la relació entre la investigació espacial i la vida a la Terra està creant aliances inavaluables entre nacions i governs, empresaris i organitzacions i, especialment, entre la gent del món: investigadors i científics, professors i alumnes, metges i pacients, agricultors i consumidors dels seus productes: associacions que ens involucren a tots.

La iniciativa és promoguda per la Comissió Europea, l’Agència Espacial Europea i l’Office for Outer Space Affairs de les Nacions Unides per impulsar l’Agenda 2030. Aquesta és una agenda integral, multidimensional i d’aplicació universal que es desplega mitjançant els 17 ODS per promoure els grans reptes globals de prosperitat, benestar, pau, aliances, sostenibilitat del planeta per a protegir les persones. A la carrera per conquerir l’espai, ens hem d’esforçar per garantir que el nostre objectiu final i més preuat sigui un planeta sostenible, protegit, lliure de pobresa i pacífic.

Aquí podreu veure el vídeo de presentació de l'exposició.

Trobareu més informació en aquest lloc web.

Póster amb el títol de l'exposició