• Imprimeix

Notícia 543 - Signatura d'un nou conveni entre la SCG i l'ICGC

31/8/22 6.59
El president de la SCG i el director de l'ICGC en la signatura del conveni

El president de la SCG i el director de l'ICGC signant el conveni. Foto: ICGC.

El 28 de juliol de 2022 el president de la Societat Catalana de Geografia (SCG), Rafael Giménez Capdevila, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó, van formalitzar un nou acord de cessió del fons bibliogràfic i documental de la SCG, societat filial de l'Institut d’Estudis Catalans (IEC), a la cartoteca de l'ICGC.

Aquest acord, signat a tres parts entre l'IEC, la SCG i l'ICGC, contempla el dipòsit, la gestió i l'accessibilitat de l'ICGC dels llibres i documents que són propietat de la SCG. L'objectiu és posar a disposició del públic la documentació geogràfica aplegada per la SCG en el marc de la Cartoteca de l'ICGC, especialitzada en ciències de la Terra.

Aquest acord és la continuació de l'anterior, signat el 2015. Des de 2015 la SCG ha dipositat a l'ICGC més d'un centenar de llibres i revistes de temàtica geogràfica. El 2021 va passar a formar part d'aquesta col·lecció el fons de correspondència i publicacions del geògraf i catedràtic de geografia humana de la Universitat de Barcelona (UB) Horacio Capel i el fons documental del geògraf i també catedràtic de geografia de la UB i president de la SCG, Lluís Casassas i Simó.

Amb aquest acord, la SCG continua amb la voluntat de difondre els seus fons bibliogràfics i documentals entre estudiosos i investigadors i l'ICGC segueix incrementant la temàtica geogràfica de la cartoteca.