• Imprimeix

Notícia 443 - Primera visita al Centre de Suport Territorial Litoral

26/2/21 10.30

Dijous, 25 de febrer, el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell (acompanyats del director de l'Observatori de l'Ebre, David Altadill, i del director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó) han visitat per primera vegada l'espai on s'habilitarà el nou Centre de Suport Territorial Litoral (CST Litoral) de l'ICGC, que s'ubica dins del complex de l'Observatori de l'Ebre.

La misió del CST Litoral és ser un centre de referència en l'observació de la dinàmica del litoral de Catalunya.

Amb aquest Centre, l'ICGC donarà suport tècnic i científic a partir de l'adquisició de dades i d'informació del litoral de Catalunya, i aportarà treballs de proximitat.

Aquest és el segon Centre de Suport Territorial de l'ICGC, el 2009 va posar en funcionament el CST Pirineus a la ciutat de Tremp.

En el CST Pirineus es realitzen treballs de geologia, atenció a riscos geològics, activitats de divulgació i també treballs d'edafologia, com per exemple: preparar els monòlits que s'incorporen al Centre d'Interpretació de Sòls, actualment ubicat a la seu del CST Pirineus.

Amb l'ubicació estratègica d'aquests centres per les zones d'alt interès geològic de Catalunya, l'ICGC vol difondre, des de la proxi­mitat, el coneixement del territori a la ciutadania.

El director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell (acompanyats del director de l'Observatori de l'Ebre, David Altadill, i del director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó) han visitat el 25 de febrer, l'espai on s'habilitarà el nou Centre de Suport Territorial Litoral de l'ICGC, dins del complex de l'Observatori de l'Ebre.