• Imprimeix

Notícia 418 - Ús d'Instamaps en augment

22/9/20 7.22

Instamaps
Instamaps, eina desenvolupada per l'ICGC, ha anat evolucionant i millorant des que el 2014 es va posar en funcionament. La facilitat amb què permet a l'usuari elaborar els seus propis mapes, combinant les seves dades amb la cartografia de l'Institut, és una de les raons de l'interès del seu ús i expansió, ja sigui des de l'àmbit professional, de l'Administració i empreses com de particulars, que fan servir aquesta eina per representar i difondre dades i informació del territori.

Sense necessitat de ser coneixedor del món cartogràfic o informàtic i amb poc esforç, l'usuari elabora i mostra mapes molt visuals que faciliten al lector la interpretació i comprensió de les dades, sovint emmagatzemades, i les posiciona sobre el territori, fet que contribueix al coneixement territorial.

A setembre de 2020 a la galeria de mapes públics d'Instamaps hi ha 10 636 mapes publicats d'un total de 238 813 mapes elaborats, i hi ha 129 108 usuaris enregistrats a la plataforma, 1 158 dels quals són de la Generalitat de Catalunya.

Exemples d'usuaris d'Instamaps són l'Institut Català d'Energia (ICAEN, agència pública de la Generalitat de Catalunya), que ha posat en línia el Mapa d'instal·lacions d'autoconsum; la iniciativa Cronovies, que recull els carrers amb nom de data d'arreu del món, i el diari  digital Nació Digital, que il·lustra moltes de les seves notícies amb mapes rellevants (recull de les notícies de Nació Digital amb l'etiqueta mapa).

Aquesta eina s'està posicionant en la societat i des de l'ICGC seguirem treballant per a millorar-la.

Us animem a provar Instamaps, eina que ampliarà la difusió de les vostres dades!