• Imprimeix

Canals InfoBPA GeoRSS i KML del Butlletí de Perill d'Allaus

Els dos nous canals IGC InfoBPA RSS i KML integren la informació bàsica de perill d'allaus de tot el Pirineu de Catalunya amb capacitats geoespacials afegides; ampliant encara més la comunicació a través d'internet i dispositius mòbils.

11/3/11 13.21

L'any 2007 s'implementa un aplicatiu anomenat InfoBPA, dissenyat per l'IGC, el qual permet la difusió del Butlletí de Perill d'Allaus en tots els seus formats. InfoBPA ordena la informació necessària amb una estructura apropiada que permet emetre el Butlletí de forma àgil i eficaç.

L'IGC, conjuntament amb el Servei Meteorològic de Catalunya (en la predicció meteorològica) redacta diàriament, durant la temporada hivernal, dos butlletins: un per al Pirineu occidental i l'altre per al Pirineu oriental. Ambdós es redacten en dos formats: el butlletí de text i el butlletí gràfic. InfoBPA difon aquesta informació a través de diferents canals de comunicació: web, pdf, correu electrònic, contestadors automàtics i SMS. Els nous formats RSS i KML integren la informació bàsica de perill d'allaus de tot el Pirineu de Catalunya en un format de dades que afegeix funcionalitats geoespacials a la difusió del Butlletí de Perill d'Allaus a través d'internet i dispositius mòbils.