• Imprimeix

Notícia 439 - L'ICGC habilita un visor per comprovar l'extensió dels danys de la borrasca Filomena a l'Ebre

20/01/2021 20:11

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha habilitat un visor que permet observar la superfície afectada per la tempesta Filomena (6-11 de gener de 2021) a partir d'imatges aèries del litoral del Delta de l'Ebre captades el 12 de gener.

Aquest visor compara les imatges preses immediatament després de la tempesta amb les imatges disponibles d'anys ante­riors, mostrant així els canvis territorials esdevinguts.

El visor permet conèixer l'abast de les afectacions i també ofereix eines que faciliten l'avaluació de desperfectes, el càlcul de danys, i permet també actuacions directes, com dibuixar, traçar camins que s'han perdut, els límits dels conreus...

Les fotografies han estat preses amb l'avió de l'ICGC equipat amb una càmera fotogramètrica d'alta resolució espacial (15 cm). Abans de mostrar-les en el visor, les imatges han estat tractades perquè l'usuari les visualitzi de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les ortofotos convencionals que publica l'Institut.

La informació generada també es troba disponible a través del Geoservei WMS Costa (geoservei de monitorització de la costa d'episodis de temporals marítims).

Visor de l’evolució de la costa
Geoservei WMS Costa