• Imprimeix

Geoíndex - Paisatges geològics

Recull de fotografies de l’exposició “Paisatges geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana”

Museu de Ciències Naturals de Granolllers - Institució Catalna d'Història Natural - ICGC


El visualitzador Geoíndex Paisatges geològics recull les 50 fotografies que formen part de l’exposició “Paisatges Geològics de Catalunya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana”, realitzades pel fotògraf Jordi Lluís Pi, de la Societat Catalana de Fotògrafs de la Natura. Cada fotografia ve acompanyada d’una descripció geològica, de caràcter divulgatiu, que descriu cada indret, revisada pel geòleg i divulgador Isaac Camps.

Aquesta mirada fotogràfica personal, que va fructificar l’any 2017 gràcies al suport del Museu de Ciències Naturals de Granollers, és una petita mostra de la riquesa geològica que podem trobar a Catalunya, i pretén divulgar el paisatge geològic, mostrant la varietat de colors, textures i formes que el conformen, i remarcar la necessitat de la seva conservació per a les generacions futures.

D’aquesta manera les fotografies van més enllà de la bellesa d’un paisatge, destacant la seva rellevància geològica. Per aquest motiu i per contextualitzar cada fotografia, com a imatge de fons del visor s’ha escollit el Mapa estructural de Catalunya 1:250.000 (ICGC, 2014), ja que mostra les principals estructures geològiques del territori.


Fotografia d’exemple de l’exposició amb el text que l’acompanya

Fotografia d’exemple de l’exposició amb el text que l’acompanya

El 17 d'abril de 2018 el territori Conca de Tremp-Montsec va entrar a formar part de la Xarxa de geoparcs mundials de la UNESCO com a Geoparc Conca de Tremp-Montsec, essent el segon geoparc de Catalunya després del Geoparc de la Catalunya Central (2011). Aquests dos reconeixements demostren la importància científica, cultural i educativa del patrimoni geològic català.

En el visualitzador Geoíndex - Paisatges geològics s’emmarquen 15 fotografies en els límits territorials dels Geoparcs: 12 al Geoparc Conca de Tremp–Montsec i 3 al Geoparc de la Catalunya Central.


Agenda exposició itinerant

● Del 06.09.2018 al 31.11.2018 a Tremp   ● Del 19.04.2018 al 31.08.2018 a Barcelona   ● Presentació, 18.04.2018 a Barcelona


Resultats votació visitants exposició a Barcelona (273 participants)

1ª Posició: Montseny (198 punts)

2ª Posició: Anticlinal de Sant Corneli (133 punts)

3ª Posició: Cadí (112 punts)

Atles geològic de Catalunya (galeria fotogràfica)