• Imprimeix

Solucions específiques

Expansió urbana de les metròpoli del sud-oest europeu (EURMET) (2003-2005)

El projecte pretenia, mitjançant l’anàlisi d’imatges SPOT-5 de deu ciutats europees (entre elles, Barcelona), identificar els nous perímetres reals de les àrees urbanes a partir de l’organització de l’espai i dels continguts econòmics i socials.

Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i Centre Interdisciplinaire d'Études Urbaines de la Université de Toulouse-Le Mirall, França; Centre de Política del Sòl i Valoracions de la Universitat Politècnica de Catalunya, Espanya; Centro de Estudios de Geografia e Planeamento Regional de la Facultade de Ciências Sociais e Humanas de la Universidade Nova de Lisboa, Portugal.

Finançament: Fons FEDER de la Unió Europea (programa INTERREG III).

Detecció de llacunes a la plana de Mojos (Bolívia) (1995-1998)

Es pretenia descobrir les restes d’una civilització precolombina desconeguda, que sembla que va mantenir un alt nivell de poblament en la vessant amazònica de Bolívia. És per això que s’estudiaren imatges del sensor Thematic Mapper (TM) del satèl·lit Landsat-5, en les que s’hi comprovà l’existència d’un elevat nombre de llacunes artificials, actualment existents, així com les restes de moltes altres. Sembla ser que amb aquestes llacunes els habitants de la zona obtenien grans produccions agrícoles en un medi que a dia d’avui és molt pobre.

Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i Centre d'Estudis Amazònics, Barcelona, Espanya.

Finançament: Centre d'Estudis Amazònics; Generalitat de Catalunya, Barcelona, Espanya.