• Imprimeix

Agenda

I Jornades sobre l'emmagatzematge geològic de CO2

La Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (ICTJA) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, l'Institut Geològic de Catalunya i la Fundación Ciudad de la Energía (CIUDEN) organitzen un cicle de conferències sobre l'emmagatzematge de CO2 en el subsòl anomenat "I Jornades sobre l'emmagatzematge geològic de CO2".

II Jornada sobre emmagatzematge geològic. El subsòl com a recurs i nova frontera

En un món on la població creix a un ritme vertiginós i la demanda energètica i de recursos naturals augmenta sense precedents, el subsòl pren un paper essencial i esdevé un recurs natural en si mateix. El subsòl ens ofereix recursos naturals dels quals en som del tot dependents, l'aigua que consumim o els hidrocarburs que sustenten el nostre model energètic, però també esdevé un magatzem estratègic per la gestió de recursos naturals i dels residus nuclears.

Curs "Internacional Intensive Training Course on Soil Micromorphology, 2014"

Del 22 de setembre al 3 d'octubre de 2014 se celebra el curs internacional "Intensive Training Course on Soil Micromorphology", organitzat pel Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la Universitat de Lleida i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb el suport de la International Soil Science Society.

Presentació del Mapa de Sòls de Catalunya, 2009

Presentació del projecte de l'Institut Geològic de Catalunya: "Mapa de Sòls de Catalunya a escala 1:25 000".

III Jornada tècnica de neu i allaus / 3ua Jornada Tecnica de Nhèu e Lauegi

L'Institut Geològic de Catalunya, el Conselh Generau d'Aran i el Servei Meteorològic de Catalunya organitzen la 3a Jornada Tècnica de Neu i Allaus amb la col·laboració de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

IV Jornades tècniques de neu i allaus. Homenatge a Xavier Bosch i Martí

Els dies 25, 26 i 27 de maig de 2011, l'Institut Geològic de Catalunya, el Conselh Generau d'Aran i el Servei Meteorològic de Catalunya van organitzar les 4es Jornades Tècniques de Neu i Allaus - Homenatge a Xavier Bosch i Martí, amb la col·laboració de la Direcció General de Protecció Civil, la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, el Service Restauration des Terrains en Montagne - Pyrénées, l'Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus i el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra.

Col·loqui sobre: "Implicaciones del sismo de Lorca (11 de mayo de 2011) en la ingeniería sísmica"

La Asociación Española de Ingeniería Sísmica (AEIS) organiza el Coloquio "Implicaciones del sismo de Lorca (11 de mayo de 2011) en la ingeniería sísmica" en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Institut Geològic de Catalunya i el Colegio de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos.

Ens ha visitat: Ryuzo Wakabayashi

Director del Alpine Institute of Avalanche Research Nagano, Japón

Ens ha visitat Rodrigo Arancibia

Director d'Assistència Professional en Materias de Montaña Ltda. M.R.
Consultor en Riscs d'allaus de neu. Nivòleg, Professor, Postgrau en Administració. Instructor d'Alta Muntanya i Rescat. Col·laborador docent a la Universidad Católica de Chile.

JIIDE 2011

II Jornadas Ibéricas de Infraestructuras de Datos Espaciales