• Imprimeix

Notícia 257 - Geolodía "La Vall Fosca, la vall de l'energia"

16/5/18 15.15

Dissabte 12 de maig de 2018 es va celebrar el Geolodía "La Vall Fosca, la vall de l'energia". El Geolodía és una iniciativa de la Sociedad Geológica de España que se celebra anualment per diferents indrets espa­nyols. A la província de Lleida ha estat organitzada per l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec (ara: Geoparc Orígens-Pirineus Catalans), el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el CST Pirineus (ICGC).

El recorregut de l'activitat correspon a una georuta del Geoparc que transcorre per la zona nord d'aquest territori i per una part de l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La sortida, guiada per tècnics del CST Pirineus i per altres especialistes, ha permès observar una successió de roques que, de sud a nord, cada vegada són més antigues; també s'han observat altres trets geomorfològics de la vall. D'altra banda, s'ha tractat aspectes del patrimoni arquitectònic i industrial relacionat amb les antigues explotacions mineres i l'aprofitament hidroelèctric.

Amb aquesta iniciativa es pretén difondre la geologia i la professió dels geòlegs als participants perquè coneguin les característiques principals de la disciplina i els fenòmens que es poden observar en els diferents indrets i prenguin consciència de la importància de protegir i preservar el patrimoni geològic a través d'una excursió de camp gratuïta i oberta a tot tipus de públic.