• Imprimeix

Notícia 198 - 25 anys de projectes interdisciplinaris de geodèsia

11/7/17 14.18

Aquest any 2017 es compleixen 25 anys dels projectes interdisciplinaris de geodèsia següents:

 •  Mesura i càlcul dels primers punts de la Xarxa Utilitària de Catalunya, corresponent al municipi de l'Hospitalet de Llobregat. L'àrea de la Xarxa també arribava als municipis del voltant: Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i el Prat de Llobregat.
  Aquesta va ser la primera xarxa 3D calculada i ajustada de Catalunya, fins aleshores sempre s'havia ajustat planimetria i altimetria per separat.
 •  Monumentació de l'estació GPS de l'EBRE i participació de la campanya de mesures IGS EPOCH'92 emmagatzemant dades des del 25 de juliol fins al 9 d'agost.
  Aquesta campanya va ser l'embrió fundacional de la xarxa d'estacions GNSS IGS.
 • Establiment de la primera campanya de mesura PotSis - Potencialitat sísmica al Pirineu oriental. El projecte va comptar amb la participació d'entitats franceses.
  Campanya de quantificació de la distribució actual de les deformacions tectòniques per a estimar els períodes de retorn de sismes destructors al Pirineu oriental aplicant tècniques geodèsiques per a la mesura dels moviments corticals recents.
 • Implantació, dins del sistema GeoTeX (geo­dèsia, teledetecció i xarxes), del format de dades AdIL, que encara es troba en funcionament en la producció de l'ICGC.
  Aquest sistema de càlcul facilita la integració de nous models matemàtics per a l'orientació de sensors i procés de dades geodèsiques.

Instal·lació de la primera estació permanent a l'Observatori de l'Ebre (Roquetes).