• Imprimeix

Notícia 195 - L'Administració catalana fa servir Instamaps

4/7/17 7.32

La consellera de Treball, Afers So­cials i Famílies, Dolors Bassa, va participar, el 26 de juny, en la 25a Conferència Europea de Serveis Socials 'Transforming lives through innovation and technology', organitzada anualment per l'European So­cial Network. Aquesta trobada de la Comissió Europea té la innovació social com un dels eixos centrals de la seva actuació en l'àmbit de les polítiques socials i d'ocupació.

El Congrés va comptar amb la presència d'experts en l'àmbit del benestar social d'arreu d'Europa que analitzen com les pràctiques i les tecnologies innovadores poden ajudar a crear millors serveis socials per al futur. En la seva ponència, la consellera Bassa va explicar les eines amb què treballa el Departament per millorar l'atenció a les persones.

Una d'aquestes eines que va presentar ha estat desenvolupada per l'ICGC, Instamaps, que permet crear mapes (a partir de diferents fonts de dades) dels recursos de serveis socials i projectar a partir de diferents indicadors quines són les necessitats de recursos i en quins territoris cal prioritzar-los.

Serveis socials bàsics