• Imprimeix

Notícia 194 - L’ICGC nomenat afiliat al membership committee de l’EAWS

3/7/17 7.42

Els dies 12-14 de juny de 2017 l'Institut va participar en la 9a assemblea general de serveis de predicció d'allaus europeus (EAWS) a Tutzing (Alemanya).

Durant la celebració l'ICGC, el Swiss Federal Institute for Snow and avalanches (SLF), l'associació de centres de predicció d'allaus AINEVA d'Itàlia, el centre de predicció d'Àustria i el centre de predicció de Noruega (NVE) van ser nomenats afi­liats al membership committee de l'EAWS.

L'EAWS va aprovar el Memorandum of Understanding i l'establiment de dos comitès que el regulen: el membership committee i el technical advisory board.

En aquest sentit l'ICGC va firmar el Memoràndum com a membership committee (cal recordar que l'Institut forma part de l'EAWS des de 1993 any en què es va consensuar l'escala europea de perill d'allaus).

Es va aprovar per àmplia majoria la nova escala de mida d'allaus, la definició i les icones que representen les "situacions típiques d'allaus" i la nova matriu de perill d'allaus que fan servir els predictors per decidir el grau de perill a l'hora de fer els butlletins de perill d'allaus. També es van acordar les noves temàtiques a discutir per als propers anys i es van establir els grups de treball per dur-les a terme. Finalment es va establir la propera reunió a Noruega el 2019.

En aquesta assemblea, que consisteix en una reunió de treball internacional de tots els centres de predicció europeus i en la qual també hi participen els centres de predicció d'Amèrica (en qualitat  d'observadors), van participar més de 70 especialistes d'allaus de 20 centres de predicció europeus.