• Imprimeix

Seminaris web sobre el "Monitoratge d'esllavissades de terra per a sistemes d'alerta primerenca"

 

Cuándo

Fecha 14.04.2021

Horario

Dimecres, 14 d'abril de 2021, de 15 a 16 hores: Radar for critical monitoring. Martina Cheli (IDS)

Dimecres, 21 d'abril de 2021, de 15 a 16 hores: Ground-Based Synthetic Aperture Radar. Michele Crosetto (CTTC)

Dimecres, 28 d'abril de 2021, de 14 a 15 hores: Photomonitoring of landslides. Paolo Mazzanti (NHAZCA)

Dónde

Aquests esdeveniments no són presencials. A sota trobareu l'enllaç per gestionar la vostra inscripció a la/es sessió/ns virtual/s que us interessi/n

En el sí dels projectes "PyrMove*" i "GeoRisk**", la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) organitzen quatre seminaris web, d'una hora de durada cadascun, sobre el "Monitoratge d'esllavissades de terra per a sistemes d'alerta primerenca", i que es duran a terme el proper mes d'abril, tots els dimecres després de l'hora de dinar.

L'objectiu de la sèrie de seminaris web és difondre noves tècniques que puguin cobrir esllavissades de terra amb alta continuïtat i des de la distància (teledetecció). Estan adreçats a professionals que treballin en el camp de la gestió de riscos, però també a l'Administració i a les autoritats públiques responsables de les àrees propenses a esllavissades i despreniments, i a acadèmics i a estudiants.

Agenda de seminaris web:

  • Dimecres, 7 d'abril de 2021, de 14 a 15 hores: Continuous Terrestrial Laser Scanning. Mark Williams (MAPTEK)
  • Dimecres, 14 d'abril de 2021, de 15 a 16 hores: Radar for critical monitoring. Martina Cheli (IDS)
  • Dimecres, 21 d'abril de 2021, de 15 a 16 hores: Ground-Based Synthetic Aperture Radar. Michele Crosetto (CTTC)
  • Dimecres, 28 d'abril de 2021, de 14 a 15 hores: Photomonitoring of landslides. Paolo Mazzanti (NHAZCA)

Instruccions pràctiques per seguir els seminaris web:

Les sessions es faran en anglès.

L'assistència és gratuïta.

Els seminaris web es realitzaran en línia, de forma virtual. Per obtenir una invitació a cada sessió, es requereix un simple registre previ al seminari web enviant un correu electrònic a EWS.webinars.April2021@gmail.com, indicant la vostra intenció d'assistir i el/s seminari/s del vostre interès. Aleshores, un parell de dies abans de cada sessió, rebreu un enllaç al seminari corresponent.

Si necessiteu informació addicional, no dubteu en posar-vos en contacte amb els responsables dels seminaris web:

  • Josep Gili, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • Marc Janeras, de l'Institut Cartogràfic i Geològic Catalunya (ICGC)

Sobre els projectes:

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), entre d'altres, col·laboren en els projectes "PyrMove" (EU POCTEFA-Interreg) i "GeoRisk" (Ministerio de Ciencia e Innovació del Gobierno de España). Ambdós projectes tenen com a objectiu avançar en el coneixement de l'amenaça de grans esllavissades de terra i despreniments de roques per millorar la gestió de riscos associats. Una de les eines per controlar aquest risc i reduir danys / pèrdues són els Sistemes d'Alerta Primerenca. Les tècniques de seguiment en aquest camp incorporen noves solucions amb una cobertura espacial i temporal cada cop més gran.

Una de les principals tasques dels projectes "PyrMove" i "GeoRisk" és donar a conèixer aquestes solucions de mitigació de riscos entre els professionals i les empreses que treballen en aquest camp, incloses les institucions i les autoritats responsables de les àrees propenses a esllavissades de terra. Per tant, aquesta sèrie de seminaris web forma part de les activitats de difusió d'aquests projectes.

Podeu trobar més informació sobre els dos projectes esmentats a:

Podeu trobar més informació sobre els seminaris web en la següent adreça: https://www.pyrmove.eu/node/159

Logos de les entitats organitzadores (Interreg-Poctefa_PyrMove, GeoRisk, Universitat Politècnica de Catalunya, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya)  i col·laboradores (Maptek, IDS Georadar, CTTC i Nhazca)

(*) El projecte PYRMOVE, “Prevenció i gestió transfronterera del risc associat a esllavissades del terreny” (Ref. EFA364/19), està cofinançat per Interreg V-A, POCTEFA, i per l’European Regional Development Fund, ERDF.

(**) El projecte GEORISK, “Avances en el análisis de la cuantificación del riesgo (QRA)” (Ref. PID2019-103974RB-I00/ AEI / 10.13039/501100011033), està cofinançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación del Gobierno de España i per l'Agencia Estatal de Investigación (AEI).