• Imprimeix

Pre Fòrum TIGSIG 2018

 

Cuándo

Fecha 04.10.2018

Horario

de 16.00 a 18.30 hores

Dónde

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

L'Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geoespacial (ACTIG) organitza aquest acte previ al Fòrum TIGSIG 2018, que es farà el proper dia 28 de novembre de 2018 a l'ICGC.

Enguany es proposa realitzar una sessió prèvia per centrar el tema del proper Fòrum, "La confluència entre el món de la geoinformació i el món BIM". L'objectiu d'aquesta sessió serà exposar els potencials de relació entre la geoinformació i el món de la digitalització de l'edificació i l'obra civil. Es tancarà amb un apunt pràctic sobre els núvols de punts.

La confluència entre el món de la geoinformació i el món BIM: les eines tecnològiques de l'edificació i l'obra civil estan fent un pas més enllà de la utilització d'eines digitals per elaborar informació gràfica, un salt cap al món digital que afecta totes les fases de la vida d'un projecte, des de la seva projectació fins el seu manteniment.

Es proposa un diàleg entre Víctor Roig, de l'empresa Bimetric, i Joaquim Calafí, president de l'ACTIG, sobre Què és el BIM?, i la integració del món SIG i el món BIM.

A continuació en Ricard González, CEO d'Infraplan, farà una exposició sobre el potencial dels núvols de punts com a font d'informació de base.

A la finalització de l'acte, els assistents que ho desitgin podran integrar-se a l'acte de benvinguda dels membres de l'assemblea general del CLGE (Comité de Liaison des Géomètres Européens), que són el Consell Europeu de Topògrafs i representen i promouen els interessos de la professió de topografia geodèsica en els sectors públic i privat a Europa, especialment pel que fa a la creació d'un fòrum permanent per a tècnics geodesistes europeus compromesos amb la cooperació europea.