• Imprimeix

Mostres cartogràfiques i bibliogràfiques del Japó a la muntanya de Montjuïc amb motiu de la Diada de Sant Jordi

 

Cuándo

Fecha Del 16.04.2018 al 28.04.2018

Horario

Visites, de dilluns a divendres, de 08.30 a 14.00 hores

Dónde

Cartoteca de Catalunya
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

La Cartoteca de l'ICGC ofereix, entre el 16 i el 28 d'abril, una mostra d'una vintena de llibres i d'una desena de mapes del seu fons relacionats amb el Japó i la cultura japonesa en el marc de la iniciativa Montjuïc, un llibre obert, impulsada per diverses biblioteques de la muntanya de Montjuïc amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Aquesta és una oportunitat que l'ICGC ofereix per posar a l'abast dels visitants una selecció de llibres i mapes, com ara: atles del Japó, llibres sobre la història de la cartografia i de viatgers, tant de catalans al Japó com una guia de Catalunya en japonès.

La mostra de petit format de mapes impresos inclou: mapes urbans de Kyoto (1748) i Nagasaki (1764) de Jacques Nicolas Bellin (un dels cartògrafs més prolífics del segle XVIII), un mapa del Japó en rus a escala 1:2.000.000 realitzat pel govern soviètic, un mapa turístic de Tòquio de l'any 1920 en anglès, o mapes de transports i comunicacions del Japó que formen part del fons creat pels socis del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) al llarg del segle XX.

Els visitants la poden visitar en l'horari habitual d'atenció al públic de la Cartoteca: de dilluns a divendres, de 08.30 a 14.00 hores.

Les altres biblioteques adherides a la iniciativa i que també mostren material sobre el Japó a les seves seus són les de la Fundació Miró, l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), l'Institut del Teatre, el Museu Etnològic de Barcelona (MEB) i el Museu Nacional d'Art de Catalunya.