• Imprimeix

Jornada sobre Riscos Geològics. A Tremp

 

Cuándo

Fecha 10.10.2018

Horario

de 18.00 a 19.30 hores

Dónde

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Amb motiu del Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres, de les Nacions Unides (13 d'octubre), organitzem una jornada divulgativa sobre els Riscos Geològics.

El món sencer es troba afectat, d'alguna manera, per riscos geològics i la societat cada cop és més conscient que la Terra és un planeta viu on hi tenen lloc desastres naturals.

Aquests fenòmens suposen un perill per a la societat, doncs afecten a activitats humanes, causen víctimes i ocasionen pèrdues econòmiques considerables. A partir del seu estudi es poden conèixer i avaluar els riscos per tal de prevenir i mitigar els seus efectes socials i econòmics.

A Catalunya, els principals fenòmens que han ocorregut i que poden succeir en el futur són els generats per la geodinàmica externa, com les inundacions, les esllavissades, els despreniments, els fluxos torrencials, els esfondraments i les allaus, i per la geodinàmica interna, com els terratrèmols. En concret, es farà una introducció general sobre els riscos per esllavissades, la seva classificació i perillositat i es presentarà un treball de final de grau sobre els riscos geològics específics que tenen lloc a la conca de Tremp. Per acabar, es parlarà de com promoure la reducció del risc de desastres entre nens i joves.

Aquesta jornada vol donar a conèixer aquests fenòmens naturals, mostrar un cas pràctic d'afectació de riscos geològics al Pirineu i demostrar el paper que tenen els més joves en la gestió dels desastres naturals.

Programa

18.00 - 18.10

Benvinguda al Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus i presentació de la jornada

18.10 - 18.35

Pere Buxó, cap de l'Àrea de Geotècnia i Prevenció de Riscos Geològics, ICGC

Veure a Slideshare

18.35 - 19.00

Núria Pantaleoni, graduada en Geologia i Ciències Ambientals, Universitat Autònoma de Barcelona

Veure a Slideshare

19.00 - 19.30

Israel Rodríguez, doctor en Psicologia Social, investigador del Projecte CUIDAR (H2020), Universitat Oberta de Catalunya

Veure a Slideshare