• Imprimeix

Jornada en línia "Riscos geològics a Catalunya: els seus efectes i la seva mitigació"

 

Cuándo

Fecha 27.10.2020

Horario

de 18.00 a 19.05 hores

Dónde

Aquest esdeveniment no és presencial. Es farà mitjançant l’eina Microsoft Teams. A sota trobareu l’enllaç per a connectar-vos-hi.

Us volem convidar a la jornada en línia "Riscos geològics a Catalunya: els seus efectes i la seva mitigació".

Al 1989, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 13 d'octubre com la data per celebrar el "Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres", a fi de promoure una cultura mundial per a la reducció de desastres, incloent la seva prevenció, mitigació i preparació.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) vol adherir-se a aquesta celebració donant a conèixer els treballs que realitza per estudiar i avaluar els riscos geològics i altres riscos associats, i també pel que fa a la seva previsió, prevenció i mitigació.

La jornada s’estructura en dues parts. En primer lloc, es donarà una visió general dels processos geològics (despreniments, esllavissades, fluxos torrencials, etc.) que es produeixen a Catalunya, així com dels seus efectes.

En la segona part, s’aprofundirà en el risc d’allaus i els treballs de mitigació d’aquest perill, centrats en la predicció i la cartografia així com en les tasques de divulgació que es duen a terme. Es presentaran alguns serveis que s’ofereixen en matèria de cartografia i predicció, com el Butlletí de Perill d’Allaus (BPA), entre d’altres productes. Pel que fa a la difusió del risc d’allaus, es projectarà el vídeo resum de la temporada passada com a exemple de recull anual on s’analitzen les dades nivològiques i es descriuen els accidents i episodis d’allaus més significatius.

 

Programa

18.00 - 18.05

Presentació de la jornada
Antoni Roca, subdirector general de Geologia Regional i Geofísica, ICGC

18.05 - 18.30

Els efectes dels processos geològics sobre el territori
Marta González, Sistema d’Informació de Riscos Geològics SIRG, ICGC

18.30 - 18.55

Tasques de mitigació del risc d’allaus: predicció, cartografia i divulgació
Santi Manguán, Unitat de Predicció d’Allaus, ICGC

18.55 - 19.05

Torn obert de preguntes

Imatge on es veu un despreniment de terra i el resultat d'una allau

Vídeo jornada (1:21:48)