• Imprimeix

Jornada de presentació "Projectes de sòls als Pirineus"

 

Cuándo

Fecha 15.12.2016

Horario

de 17:00 a 19:30 hores

Dónde

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

Una de les missions de l'ICGC és la generació d'informació i coneixement sobre els sòls de Catalunya. Actualment, el Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus de l'ICGC està treballant en dos projectes relacionats amb l'estudi dels sòls, i vol explicar el coneixement adquirit fins ara, per tal de contribuir a divulgar la importància dels sòls de la serralada pirinenca.

Per una banda, la "Xarxa experimental per a la mesura de paràmetres físics dels sòls" permetrà recollir dades molt importants per a la realització de treballs edàfics, medi ambientals i tecnològics; d'altra banda, el projecte "Monòlits de Sòls dels Pirineus" té l'objectiu d'adquirir, conservar i difondre el coneixement dels sòls representatius del Pirineu i Prepirineu.

En aquesta jornada es presentaran, també, diversos treballs que es realitzen des de la UdL i la UAB relacionats amb els sòls de muntanya. La sinèrgia generada per aquesta diversitat de grups de recerca permet oferir una visió dels sòls molt més àmplia i enriquidora.

La jornada finalitzarà amb la visita a l'exposició permanent sobre els sòls dels Pirineus, organitzada pel CST Pirineus.

Programa

17:00 - 17:10

Benvinguda al Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus i presentació de la jornada
Xavier Berastegui, subdirector adjunt de Geologia i Geotècnia, ICGC

17.10 - 17.50

Geohistòria ambiental: canvis climàtics i pertorbacions humanes holocenes a partir de les torberes i altres registres sedimentaris
Albert Pèlachs, professor de Geografia, UAB

17:50 - 18:30

Els sòls forestals de muntanya
José Ramon Olarieta, especialista en Sòls Forestals, UdL

18:30 - 19:00

Projectes "Xarxa experimental per a la mesura de paràmetres físics dels sòls" i "Monòlits de Sòls dels Pirineus"
Agnès Lladós, CST Pirineus, ICGC

19:00 - 19:30

Visita a l'exposició de sòls dels Pirineus