• Imprimeix

Jornada de portes obertes del CST Pirineus en motiu del 10è aniversari de l'edifici

 

Cuándo

Fecha 09.09.2022

Dónde

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus
Passeig de Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

Veure mapa

El 9 de setembre se celebraran actes per commemorar el 10è aniversari de l'edifici del Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) amb una jornada de portes obertes en el marc de la Festa Major de Tremp amb la voluntat d'aprovar el Centre a la població.

El 20 de juliol de 2012 l'Institut Geològic de Catalunya va inaugurar l'edifici del CSTP, que té la màxima qualificació d'eficiència energètica. Com a trets distintius cal ressaltar que és recobert d'acer Corten que actua de filtre de la radiació solar i que una part de l'energia procedeix del subsol utilitzant un sistema d'energia geotèrmica.

L'edifici va ser concebut per desenvolupar les tasques que el CSTP té assignades com a l'instrument que l'Institut té establert en el territori pirinenc perquè, des de la proximitat, treballar per adquirir dades, gestionar informació, donar suport tècnic i científic, i promoure la divulgació en els camps de la geologia i les ciències del sòl a les administra­cions locals, a les entitats actives del territori i al públic en general.

Les activitats previstes s'iniciaran el matí amb una visita guiada oberta a tots els públics, en la qual s'accedirà als espais interiors de l'edifici i s'explicarà el funcionament del Centre, a més, es mostrarà el Centre d'Interpretació dels Sòls dels Pirineus amb la seva col·lecció de monòlits de sòls. Per la tarda es faran 2 tallers destinats a un públic familiar: el primer, a l'aire lliure, a les instal·lacions del Pirineus Geological Open Museum, on es podrà descobrir la història de la Terra i de la vida. I el segon, a la seu del CSTP, amb una activitat interactiva per a la descoberta dels sòls amb l'objectiu de conscienciar de la importància de preservar-los.

Seu del Centre de Suport Territorial Pirineus. Font: ICGC