• Imprimeix

Jornada d'Instamaps

 

Cuándo

Fecha 25.02.2020

Horario

de 18.15 a 20.15 hores

Dónde

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona

Veure mapa

Instamaps (www.instamaps.cat) continua la seva evolució amb noves funcionalitats, i us les volem explicar.

En aquesta nova jornada formativa, que vol ser pràctica i dinàmica, us les mostrarem pensant tant en els que fa poc que heu arribat a l’eina, com en aquells que ja la teniu com a part del vostre treball.

Es farà un repàs de les diferents funcionalitats i possibilitats de la plataforma, a partir de la realització de tres mapes concrets que permetran mostrar les possibilitats i les funcionalitats de l’eina. També es farà un repàs de novetats, millores i trucs que potser no coneixeu.

Així, treballarem:

  • Instamaps. Galeria, visor i editor. Eines
  • Mapa 1. En base a la creació i l'ús de geoinformació per part de l’usuari (turisme, excursionisme, activitats de muntanya).
  • Mapa 2. En base a la pujada de dades des d'arxius i estilització: mapes dinàmics (mapes d'estats, mapa a partir de la informació pròpia dels usuaris).
  • Mapa 3. En base a la pujada de dades del núvol i visualització. Consum de serveis de dades al núvol (mapes dinàmics, dades obertes). Aquí s’explicarà la nova funcionalitat de consum ràpid de dades obertes des dels portals.

Instamaps és una plataforma web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet als usuaris explorar la geoinformació de Catalunya i de la resta del món, crear els seus propis mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los en tot tipus de dispositius, incrustar-los en una pàgina web o blog i compartir-los a les xarxes socials. Instamaps ha estat dissenyat per facilitar l'ús i la difusió de geoinformació. Permet crear, publicar i compartir informació geogràfica a través de mapes i visors de forma fàcil, ràpida i molt gràfica.

No serà necessari l'ús d'ordinadors per part dels assistents.